Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 11. 2015,
20.38

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

St. Moritz

Torek, 10. 11. 2015, 20.38

6 let, 1 mesec

Luksuzna brunarica v St. Moritzu, ki se je ne bi branil niti James Bond

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Predstavljamo prestižno počitniško kočo podjetnika Thomasa Flohra, ki si je v zimskem letovišču St. Moritz v Švici zamislil dom, ki s sedmimi nadstropji in z opremo spominja na filmsko scenografijo.

Švicarski multimilijonar Thomas Flohr je ustanovitelj VistaJeta, letalskega servisa, ki ponuja zasebne lete v 186 držav sveta. S podjetjem, ustanovljenim leta 2004, ki leti le z luksuzno opremljenimi letali, mlajšimi od treh let, je v desetletju zaslužil toliko, da si lahko privošči po meri grajene počitniške hiše kjerkoli po svetu.

 

A Flohr je dal svoje zatočišče zgraditi doma, v Švici, izbral pa eno od najprestižnejših zimskih letovišč – St. Moritz. Visoko v hribih stoji brunarica, ki ji je lastnik nadel ime Orlovo gnezdo. Hiša ima, tako pišejo v New York Timesu, kar sedem nadstropij in več kot tri tisoč kvadratnih metrov površine.

Knjižnica, vinska klet, kinodvorana, domači spa s savnami in bazenom, igrišče za skvoš, biljarda soba, proga za kegljanje, galerija in celo picerija. Vse to je dal Thomas Flohr urediti v svoji hiši. Tu so še spalnice, dnevni prostor, kuhinja, jedilnica, delovna soba, večina bivalnih prostorov pa ima odprt pogled na okoliško naravo in dolino.

Vas opisano spominja na zatočišče, v katerem bi se dobro počutil literarni in filmski junak James Bond? Nič čudnega, švicarski podjetnik je navdih za svoje domovanje našel prav pri znamenitem vohunu.

V podzemni garaži stoji več avtomobilov, med njimi tudi dragoceni aston martin DB5, takšnega je Bond vozil v filmu Goldfinger. V brunarici je še nekaj kosov pohištva, ki so jih uporabljali pri snemanju filmov bondiade, na primer miza iz filma From Russia With Love (Iz Rusije z ljubeznijo) in You Only Live Twice (Samo dvakrat se živi).

Kot pravi Flohr, je s pomočjo italijanske arhitektke Ivane Porfiri zgradil in opremil svoj sanjski dom. Kupil je brunarico, zgrajeno v 60. letih prejšnjega stoletja, zraven pa še nekaj hektarjev posesti, in začel uresničevati svojo vizijo.

Ne spreglejte