Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 6. 2021,
13.58

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Minu PR članek dekoracija posteljnina postelja

Sobota, 19. 6. 2021, 13.58

2 leti, 10 mesecev

Kako urediti posteljo kot top notranji oblikovalec?

Oglasno sporočilo

Postelja zavzame veliko prostora v spalnici, in to ne samo dejanskega prostora, ampak tudi veliko vizualnega prostora, saj predstavlja središče spalnice. Zato lepo urejena postelja lahko naredi ali uniči celoten videz spalnice. Notranji oblikovalci vedo, da je tako, in zato so posteljnina, prevleke, vzglavniki, dekorativne blazine in odeje zelo pomembni pri odločitvi, ko se opremlja ta prostor.

spalnica MINU | Foto: Čudovito urejena postelja v skladnih barvah lahko naredi celotno spalnico posodobljeno, elegantno in drugačno, četudi vse drugo ostane isto! Posteljnina in postelja z več elementi ter sloji pa še povečata "vav učinek".

Z vami delimo nekaj trikov in nasvetov za postiljanje in dekoriranje postelje, da boste tudi vi kot pravi notranji oblikovalci.

1. korak: Začnite s spodnjo plastjo, torej z rjuho. Izberite tako, ki vam je najbolj všeč, in pazite na to, da se prilega širini, dolžini kot tudi višini vaše postelje. Če vam je všeč bela, priporočamo, da začnete z njo, ker je videti sveža, hkrati pa je enostavna za čiščenje in daje našim očem malo počitka pred vzorci in barvami.

Če nas vprašate za mnenje, naj vam povemo, da je likanje rjuhe nepotreben korak, (tega iskreno nihče ne vidi). Če želite malce svežega vonja, potem po rjuhi popršite parfum za tkanine, ki bo čudovito zadišal vsakič, ko boste zvečer odkrili odejo. Počakajte, da se posuši, potem pa upoštevajte naslednji korak.

spalnica MINU | Foto: 2. korak: Tukaj se začne dodajanje posteljnine, ki jo izberite po lastnem okusu in želji, z belo barvo se ujemajo res vse barve, zato pri tem res ni omejitev. Letošnje leto so aktualni minimalistični potiski kot tudi čudovite posteljnine z rožastimi vzorci in dvobarvne posteljnine živahnih barv za tiste malo bolj drzne. Pri izbiri spet bodite previdni, da izberete velikost, ki je skladna z vašo odejo.

Večkrat se zgodi, da pride do nakupa napačne velikosti. Če imate s partnerjem enojno odejo, preverite pravo velikost, ker je lahko posteljnina dimenzije 200 x 200 cm kot tudi 200 x 220 cm. Če pa si odeje ne delita, potem preverite, ali je želena posteljnina 140 x 200 cm prava oziroma v velikosti, kot je vaša odeja.

3. korak: Dodajanje plasti postelji, je dosti bolj enostavno kot izgleda. Tukaj lahko dodate posteljno pregrinjalo ali prevleko, ki zraven tega, da postelji da razkošen videz, doda tudi plast, ki vašo posteljnino varuje pred prahom. Kupite pregrinjalo v večji velikosti, kot je vaša postelja, da boste lahko prekrili celotno površino in da bo pregrinjalo viselo čez robove postelje.

Pri pregrinjalu je neko nepisano pravilo, da bi moralo prekriti celotno posteljnino, hkrati z vzglavniki. Če želite eleganten izgled pa priporočamo, da zgornji del pregrinjala rahlo prepognete, da so vzglavniki odkriti, pri spodnjem delu pa, da prekrije skoraj celotno ogrodje postelje in visi malce nad tlemi.

spalnica MINU | Foto: 4. korak: Dodajte okrasne blazine. Če mislite, da jih je preveč, se motite. Nikoli jih ni preveč! Pri vzglavnikih ne razmišljajte preveč, ker zmeraj pridejo v kompletu posteljnine, in se ob dodajanju večjih blazin kasneje, mogoče sploh ne bodo videli. Pri dekoriranju vzglavnikov in okrasnih blazin pa priporočamo, da začnete z največjimi, od zadaj, in jih postavljate po velikosti, in sicer do najmanjših.

Priporočamo, da največje blazine uskladite s pregrinjalom za posteljo, saj bo tako prišlo do povezanega videza celotne postelje. Če pa ste bolj drzne narave, pa lahko dodate še kakšno drugo barvo, ki se sklada z vašo posteljnino ali pregrinjalom. Tukaj so možnosti res neskončne. Dekorativne blazine so tista zadnja pika na i, ki zaključi celoten videz.

Priporočamo, da upoštevate barvno lestvico svoje postelje ali spalnice in jih dodate nekaj različnih odtenkih te barve. Tu se lahko resnično poigrate z barvo in teksturo ter ustvarite edinstven videz posteljnine.

Ne preskočite tega koraka! Okrasite svojo posteljo z različnimi blazinami in se poigrajte s kombinacijami. Mi smo nad njimi navdušeni, saj jih lahko pogosto menjujemo.

5. korak: Mehka odeja ali "deka". Namerno jo vrzite odejo na konec postelje in pustite, da se del "razlije" proti tlom. Te mehke odeje so tako zelo privlačne, skoraj tako, kot da bi nam govorile: "Ali se ne želiš zaviti vame in se splaziti v toplo posteljo?" Dodajo udoben občutek prostoru brez posebnega truda.

spalnica MINU | Foto: 6. korak: Korak za tiste, ki želijo še en dodaten nivo. Če želite še bolj "instagramsko" posteljo, pa lahko na njenem koncu  dodate pladenj, na katerega bo kakšna knjiga, vaza z rožami ali mogoče celo skodelica kave.

Obstaja toliko načinov, kako urediti posteljo, da dosežete tisti želeni "oblikovalski videz", zato priporočamo, da kar vzamete posteljnino in začnete. Naj spalnica postane vaš najljubši prostor!

Pri opremljanju pa vam lahko pomagamo na Minu.si, kjer vam na celotno kategorijo SPALNICA dajemo ekskluzivno kodo za 10-odstotni POPUST. Koda: SPALNICA10

Naročnik oglasnega sporočila je Minu.si.

Ne spreglejte