Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 11. 2017,
7.43

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča SPAR Slovenija

Foto: Thinkstock

Natisni članek

advertorial SPAR božič prazniki prazniki

Sreda, 22. 11. 2017, 7.43

2 meseca, 1 teden

Kaj je res pomembno v prazničnem času?

Vsebino omogoča SPAR Slovenija

Foto: Thinkstock

Vsak od nas se rad vsaj enkrat v letu prelevi v enega od dobrih decembrskih mož in si nadene posebno misijo: deliti srečo. To lahko storite z lepim darilom ali z nepozabno, tudi manjšo gesto, s katero lahko nekomu polepšate dan. Čas je za najbolj čarobno obdobje v letu!

Prazniki, obdarovanje, božič, darila | Foto:

Sreča se skriva v majhnih stvareh in spontanih odločitvah, ki privabijo na tisoče nasmehov. Zarišite jih na obrazu svojih najbližjih – vzemite si čas za obdarovanje in za spontani osebni stik, ki je vreden več kot tisoč darilnih paketov.

Dve darili za otroka: igrača in čas

Nedvomno so decembra v največjem pričakovanju najmlajši, ki se znajo najbolj poistovetiti s pravljičnostjo tega obdobja. Vendar njihova sreča ob odprtju daril ni odvisna od količine paketov. Naj vas pri izbiri primernih daril zato vodi predvsem ena misel: podarite mu eno darilo, o katerem je sanjal že dolgo in za katerega veste, da bo od sreče skočil do neba, ter mu podarite še nekaj, kar boste sicer težje zavili v darilni papir, vendar bo vseeno privabil prav tako veliko veselje: podarite mu nekaj svojega časa.

Vse leto smo prisiljeni v brezglavo hitenje od enega opravka do drugega in prav je, da se vsaj decembra nekoliko ustavimo in posvetimo malim stvarem, ki nas najbolj osrečujejo in s katerimi lahko osrečujemo najbližje.

Prazniki, obdarovanje, božič, darila | Foto:

Zato naj bodo letošnji trije možje praktični in predvsem polni neustavljive pozitivne energije, s katero bodo ustvarili tisto pravo čarobno vzdušje, ki smo ga čakali vse leto.

Zavijte v SPAR Slovenija in si najprej zagotovite pravo igračo za svojega malega navihančka. Izbirajte preudarno in otrokovi starosti ter željam primerno. Da se boste lažje odločili, smo za vas pripravili nekaj predlogov glede na starost otroka.

Od 0 do 3 let:

Lego Duplo so vedno prava izbira, prav tako različne didaktične igrače iz lesa, pri najmanjših pa so vsekakor dobrodošle barvite in pojoče igrače, ki bodo pritegnile otrokovo radovednost.

Od 3 do 6 let (deklice):

Ne samo klasične legokocke, čas je tudi za pravo igro vlog z dojenčki in zabavnimi kuhinjami, ki so prav takšne kot odrasle.

darila, božič, igrače | Foto:

Od 3 do 6 let (dečki):

Čas je za malo pogumnejše konstrukcije in didaktične miselne igre. Dobrodošli so tudi avtomobilčki in prave dirkalne steze.

Od 6 do 12 let (deklice):

Dovolite jim vstop v pravljični svet, kjer imajo glavno vlogo barbike in druge junakinje. Primerne za to starost so različne hišice in figurice, pa tudi knjige, športni pripomočki in najrazličnejše družabne igre. Pri teh letih so dekleta rada ustvarjalna – tako pri risanju kot pri ustvarjanju kakšne druge umetnine.

Od 6 do 12 let (dečki):

Ne samo majhni avtomobilčki, s katerimi lahko organizirajo prava tekmovanja, ampak tudi takšni na daljinski upravljalnik, s katerimi bo vijugal po celotnem stanovanju. Od maket do zanimivih modelčkov, ki jih sestavi sam. Športni pripomočki so dobra izbira za dečke, ki radi tečejo za žogo in večino časa preživijo aktivni, malim bodočim znanstvenikom pa lahko podarite prvi mikroskop ali pametno igro, s katero lahko preizkuša svoje znanstvene sposobnosti.

Potrebujete še malo navdiha?

Prelistajte Sparov praznični katalog igrač in poiščite pravo darilo. V vseh trgovinah SPAR in INTERSPAR so pripravili posebno akcijsko ponudbo izbranih igrač in slastnih prazničnih sladkarij.

Čas za najbližje

In ko boste z darilom poskrbeli za prvi otrokov nasmeh, ga poglobite z veselim druženjem. Vključite se v otrokovo igro, začarajte posebno skupno dogodivščino, organizirajte prav posebni pravljični lov za zakladom. Pomembno je, da se vsaj za nekaj dni v decembru odklopite od vsakodnevnih obveznosti in se preprosto predate pristnim družinskim odnosom. Tudi tako, da se preizkusite v posebni igri, s katero boste lahko srečo delili tudi z drugimi.

Spar | Foto: Delite srečo in postanite del decembrske čarobnosti

Vsak izmed nas lahko postane del karavane sreče: odigrajte interaktivno igro Spomin in pomagajte deliti srečo!

V podjetju SPAR Slovenija bodo za vsako nagrado, ki si jo boste priborili, še eno podarili otroku iz centra za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Cirius Vipava.

Podarili bodo sto igrač za igralce igre in sto igrač za otroke s posebnimi potrebami v centru Cirius Vipava.

 

Ne spreglejte