Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 7. 2022,
16.26

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

dom dišave PR članek

Petek, 29. 7. 2022, 16.26

1 leto, 8 mesecev

Dišave za dom: vnesite kanček dobrega počutja v svoj dom

Oglasno sporočilo

Vonj je eden od najbolj izpopolnjenih čutov, povezanih s sprožanjem čustev, toda ko gre za notranjo opremo, pomen dišave za dom in njeno sposobnost, da pozitivno vpliva na naše razpoloženje, velikokrat spregledamo. Je nevidna, pa vendar lahko ustvari osebno vzdušje in pričara veliko razliko v našem domu.

Disave | Foto:

Trend zdravja in dobrega počutja je zadnja leta v nenehnem porastu. Ljudje so pripravljeni vedno več vlagati v svoje duševno in fizično zdravje, potrošniki pa se vse bolj zavedajo tudi vloge eteričnih olj v domu z njihovimi pomirjevalnimi lastnostmi in koristmi za zdravje. Eterična olja namreč zagotavljajo specifične koristi, ki jih je mogoče prilagoditi našim potrebam po dobrem počutju (sivkino olje na primer pomaga pri sprostitvi, rožmarinovo pa pri koncentraciji in produktivnosti).

Na žalost vse več časa preživljamo v zaprtih prostorih. Naši domovi, ki so bili nekoč namenjeni samo sprostitvi po delu, so se čez noč spremenili v pisarne, učilnice in telovadnice in zdi se, da bolj kot kdaj koli poprej stremimo k temu, da bi se v teh nemirnih časih naši domovi spremenili v oaze miru.

Ne glede na to, ali gre za svečo, dišavni difuzor ali razpršilo za prostore, so dišave za dom tudi neopevani junak dekorja. Dišave za dom lahko vzbudijo nostalgičen občutek, zlasti za praznike, ustvarijo razpoloženje za zabavo ali pa pomagajo prikriti vonjave po kuhanju, hišnih ljubljenčkih in otrocih. Sveča ali difuzor je lahko tudi odličen način za okrasitev mize, nočne omarice ali celo knjižne omare. Ne glede na želeno kategorijo dišav, slog sobe ali ambient so to najboljši izdelki za odišavljanje doma, ki jih lahko kupite in uporabljate ali pa podarite tako v praznični sezoni kot tudi vse leto.

Pri Atelier Rebul ponujajo razkošno paleto dišav za vsak dom. Njihova kolekcija dišav za dom ponuja svežo, dolgo obstojno dišavo, ki se brezhibno prilega vašemu življenjskemu slogu, razpoloženju in prostoru. Na voljo so vam dišeča sveča, difuzor, parfum za dom in še kaj. Za ogled ponudbe kliknite tukaj! Naj vaš prostor diši pomirjujoče in prijetno z najnovejšimi dišavami za notranje prostore.

Pomen dišav za dom

Svetovni trg dišav za dom trenutno doživlja nekakšen razcvet. Nihče ne more prezreti dejstva, da nas vse več prehaja na delo od doma in več časa preživimo v svojih hišah in stanovanjih.

Disave_2 | Foto:

Seveda je pri tem veliko vlogo imel tudi novi koronavirus. Pred pandemijo smo bili osredotočeni na vsakodnevno življenje zunaj svojih gospodinjstev, a kot vsi vemo, se je v preteklih letih to drastično spremenilo z omejitvami, zaradi katerih smo ostajali doma. Dolgotrajno bivanje doma je vse v zvezi z domom postavilo pod mikroskop, vključno z vonjem. Tako je bila umetnost "domače parfumerije" samo še povzdignjena.

Brez možnosti odhoda na počitnice so bili tako številni domovi premišljeno spremenjeni v ultimativne oaze. V času stresa je naravno, da se želimo počutiti pomirjene, aromaterapija pa dokazano pomirja tesnobo.

Zakaj odišaviti svoj dom?

Kako dobro je odpreti vrata svojega doma, ko nas pozdravijo mehki in prijetni vonji ali pa sveži in poživljajoči vonji! Medtem ko se pogosto zanašamo na parfume za kožo in svoje najljubše dišave nosimo s seboj ves dan, moči dišave za dom (sveča, difuzor, kadila itd.) nikakor ne smemo podcenjevati. Že v nekaj trenutkih nam dišave za dom pričarajo velike spremembe. S praktičnega vidika nam omogočajo, da preženemo neprijetne vonjave, lahko pa vplivajo tudi na naše razpoloženje ter dvignejo ali pomirijo naše čute.

Skrbno zasnovana formula dišave za dom je namenjena dopolnitvi vsakega prostora s subtilno, a ne dražečo aromo. Dišave za dom dodajo prostoru prijeten aromatičen pridih, tako kot parfum pusti prijeten vonj na vaši koži, laseh ali oblačilih.

Aroma terapija in dišave povzročajo dolgoročne pozitivne učinke!

Disave_3 | Foto:

Vas je kateri vonj kdaj ponesel v otroštvo ali pa vas nenadoma poživil? Če je tako, potem ste izkusili moč vonja. Vonj je namreč tesno povezan s čustvi in spominom ter lahko vpliva na naše razpoloženje in zaznavanje. Vonji pošiljajo neposredna sporočila do določenih delov možganov, kjer so spomini in čustva, zato vas lahko določena dišava ponese v preteklost. Z enako intenzivnostjo, kot vas lahko nekateri vonji pomirijo, vam lahko po drugi strani dajo tudi več energije. Kako torej izkoristiti to čustveno moč vonja?

Kakovost zraka v domu pomembno pripomore k človekovemu splošnemu zdravju in dobremu počutju. Zelo pomembno je, da je zrak v vašem domu čist in svež. To lahko storite tako, da v svoj dom vključite dišave (difuzor, sveča). Od ojačevalcev energije do blažilcev stresa dišave za dom prinašajo številne holistične koristi.

Aromaterapija uporablja rastlinske vire ali eterična olja za spodbujanje in izboljšanje fizičnega in čustvenega zdravja. Ta praksa se uporablja že stoletja in dandanes postaja vse bolj priljubljena tudi med ljudmi z natrpanimi urniki in hitrim tempom življenja. Aromaterapijo lahko izvajamo tako doma kot tudi na delovnem mestu ali v bolnišnici.

Obstaja več raziskav, ki kažejo na dolgoročne pozitivne učinke aromaterapije. Dokazano je, da uporaba dišav zmanjša raven stresa, izboljša razpoloženje, zniža krvni tlak, spodbuja sprostitev, poveča budnost in produktivnost, pomaga pri težavah z dihanjem, kot sta astma ali kronični bronhitis itd. Zaradi teh prednosti je aromaterapija odličen dodatek za vaš dom, ki bo izboljšal kakovost vašega življenja.

Sveča, difuzor ter preostale dišave za dom torej pozitivno vplivajo na razpoloženje, koncentracijo, fokus, raven energije in budnost. Pozitivni učinki aromaterapije in dišav na razpoloženje in zdravje pa navsezadnje vodijo tudi do dolgoročnih pozitivnih učinkov!

Kako odišaviti svoj dom za boljše počutje?

Dišave so pomemben del našega vsakdana. Lahko uničijo razpoloženje v sobi ali pa ga ustvarijo. Prostoru lahko vdihnejo toplino, ustvarjajo vzdušje ter mu dajejo svež vonj. Če se boste odločili za svečo, difuzor ali kaj drugega, je pred nakupom dišave za dom treba upoštevati več dejavnikov.

Ljudje nadgrajujejo svoje bivalno okolje bolj kot kdaj koli prej, zato ni presenetljivo, da je večje povpraševanje po izdelkih, kot so sveča, difuzor in parfumi za prostore. Obstaja tisoč in en način za odišavljanje vašega doma. Med vsemi možnostmi, ki so nam na voljo, je pomembno najti način razprševanja parfuma, ki najbolj ustreza našim željam in velikosti naših prostorov. Dišave za dom je treba obravnavati kot bistven zaključek ambienta, ki prinaša nešteto koristi za izboljšanje razpoloženja.

Nekateri ljudje raje posežejo po sveči, drugi se odločijo za difuzor ali pa kaj drugega. Nekateri ljudje imajo raje radi močne dišave, drugi pa svetlejše, bolj blage. Nekateri imajo radi cvetlične dišave, drugi pa imajo raje mošusne. Nekateri nosijo parfume vsak dan, drugi pa le ob posebnih priložnostih.

Pri Atelier Rebul želijo v vaš dom vnesti razkošje, trajnost in prefinjenost po meri za vaše vsakodnevne užitke. Pri tej čudoviti paleti naravnih, trajnostnih in visokokakovostnih dišavnih esenc, ki odraža domišljijo, ustvarjalnostjo in svobodo izbire, ni omejitev …

Aktivirajte torej vse svoje čute z eno od njihovih dišav. Poiščite popolno kombinacijo za svoj dom in poskrbite, da se boste vedno počutili kot doma. Vstopite v svet razkošnega, ustvarjalnega vonja za dom. Kliknite tukaj in si oglejte ponudbo Atelier Rebul ter zberite svoje najljubše dišave za dom!

Kako izbrati pravo dišavo za svoje potrebe?

Opravljenih je bilo nešteto študij aromaterapije o tem, kako lahko različne naravne esence vplivajo na vaše razpoloženje, povečujejo pozitivnost, lajšajo stres in povečujejo osredotočenost ali željo. Lahko nam pomagajo umiriti preveč aktiven um, da se ta ponastavi in upočasni. Spodaj je podan kratek pregled različnih dišav in olj ter njihov vpliv na naša čustva:

• Za sprostitev:

se priporoča sivko, pomarančeve cvetove, vrtnico, sandalovino, kadilo in konopljo.

• Vzdušje romantike in ljubezni:

če želite povečati željo in ustvariti afrodizično vzdušje, se odločite za vaniljo, jantar, začimbe, pačuli in katero koli od orientalskih not.

• Za spodbujanje energije:

lahko um očistite in napolnite z energijo z žajbljem, sivko, borom, cipreso, poprovo meto, grenivko, bergamotko, granatnim jabolkom, geranijo, verbeno, lipo in čajem itd.

• V delovnem okolju:

bodo cedra, vetiver, pačuli in note havane/tobaka pripomogli k večji osredotočenosti in učinkovitosti v domačem delovnem ambientu.

• Esenca elegance in samozavesti:

v dom jo lahko vnesete s tuberozo, potoniko, mimozo, jasminom, frezijo, vijolico, mandljem, irisom ipd.

• Za dvig vzdušja, pozitivnosti, igrivosti in veselja:

pa nazadnje lahko poskusite na primer še figo, malino in hruško.

Trendi in napovedi

Sveča in difuzor bosta verjetno ostala vodilna med dišavami za dom v bližnji prihodnosti, vendar pa bo zanimivo videti in spremljati, kako bodo blagovne znamke še naprej razvijale svoje ponudbe, da bi ponudile karseda kakovostne in dišeče izdelke za dom. Potrošniki so danes veliko bolj vešči dišav, njihovi okusi pa so bolj prefinjeni kot v preteklosti in od izdelkov pričakujejo več, kot so prej. Eden od največjih trendov pri dišavah za nego doma so sezonski vonji, zato potrošniki vselej pričakujejo pestro ponudbo jesensko-zimskih vonjav ter pomladno-poletnih vonjav.

Dišave za dom ustvarjajo razpoloženje in navdihujejo dišeče spomine. Ustvarite torej dišeče zgodbe, prilagojene vsakemu prostoru. Povežite dišavo s funkcijo svojega prostora in začutite pozitivne učinke, ki jih ima lahko na vaše razpoloženje že danes ter si oglejte bogato ponudbo, ki jo ponuja Atelier Rebul. Kliknite tukaj!

Naj dišave navdihnejo tudi vaš dom!

Naročnik oglasnega sporočila je SPARTAN DEVELOPMENT, D. O. O.

Ne spreglejte