Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 6. 2015,
13.35

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

kraljica stanovanje nepremičnine Buckinghamska palača

Torek, 30. 6. 2015, 13.35

6 let

Britanska kraljica si je za 7 milijonov evrov kupila stanovanje v New Yorku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Buckinghamska palača ter gradovi in podeželski dvorci, posejani po Otoku, niso dovolj - britanska kraljica Elizabeta II. je na seznam svojih nepremičnin dodala stanovanje v New Yorku.

Če imaš dovolj pod palcem, si preprosto moraš privoščiti kakšno rezidenco v New Yorku. Tako je razmišljala tudi britanska kraljeva družina: po poročanju newyorškega nepremičninskega portala The Real Deal je namreč britanska kraljica Elizabeta II. na Manhattnu kupila okoli 280 kvadratnih metrov veliko stanovanje v prestižni stanovanjski stolpnici 50 UN Plaza.

Zgradbo je zasnoval kraljičin vitez

Za stanovanje v 18. nadstropju zgradbe naj bi kraljica odštela sedem milijonov evrov. Kaj jo je prepričalo o nakupu? Kdo ve, morda tri spalnice in tri kopalnice ali pa dobrih 15 metrov dolga miza v jedilnici, ne nazadnje pa obstaja tudi povezava z arhitektom Normanom Fosterjem, ki je zgradbo načrtoval – leta 1990 ga je namreč povzdignila v viteza.

Buckinghamsko palačo čaka obnova

Morda je kraljica preprosto kupila počitniško rezidenco za svoje otroke, vnuke in pravnuke, da bodo imeli statusu primerno bivališče, ko se bodo mudili čez lužo. Morda pa se namerava v New York preseliti med obnovo Buckinghamske palače, ki je po navedbah predstavnikov britanskega dvora neizogibna.

Tristo let stara palača naj bi namreč nujno potrebovala vrsto obnovitvenih del, popraviti bi bilo treba streho ter zamenjati električno in vodovodno napeljavo, skupni strošek del pa naj bi znašal dobrih 210 milijonov evrov. V tem času naj bi se kraljeva družina za daljši čas izselila iz svoje osrednje rezidence. Zdaj so lahko brez skrbi – če ne drugega, lahko živijo v newyorškem stanovanju.

Ne spreglejte