Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 9. 2017,
13.23

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Velux

Natisni članek

advertorial Velux mansarda

Petek, 29. 9. 2017, 13.23

2 meseca, 1 teden

5 lastnosti mansarde, ki jih lahko obrnemo sebi v prid

Vsebino omogoča Velux
Velux

Z nekaj načrtovanja in malo iznajdljivosti se mansardno stanovanje hitro spremeni v svetli in prostorni raj pod nebom. Preverite, katere so tiste lastnosti mansarde, ki jih je dobro upoštevati, da bo prostor kar najbolje izkoriščen, bivanje pa prijetno in zdravo.

Izkoristimo volumen

Prostor pod streho ima praviloma velik volumen, kar je kot nalašč za ustvarjanje večjih ambientov, ki so odprti vse do slemena. Tako zasnovan osrednji bivalni del deluje bolj zračno in bolj lahkotno, v njem se počutimo bolje. Volumen pod poševnino strehe lahko izkoristimo tudi za galerije, kjer uredimo bralni ali igralni kotiček.

Velux | Foto:

Zajemimo svetlobo z veliko žlico

S strešnimi okni, nameščenimi pod kotom, lahko zajamemo več svetlobe kot z vertikalnimi fasadnimi okni. Okna lahko razporedimo po celotni strehi, tudi visoko do slemena, kar je še posebej smiselno pri ožjih in globljih mansardnih prostorih. Okna, ki so zunaj dosega, lahko elektrificiramo in z odpiranjem zgornjega in spodnjega okna poskrbimo za učinkovito zračenje.

Vidna strešna konstrukcija

Vidna strešna konstrukcija je še posebno lep vizualni element. Morda tudi zato, ker je les naraven material, ki nas spominja na drevesa – in bivališča v drevesnih krošnjah.

Velux | Foto:

Stebri kot popestritev

Nosilne stebre v mansardnih stanovanjih lahko uporabimo kot gradnike, med katere vpnemo pregradne zidove, lahko pa jih uporabimo kot osrednji element v prostoru. Na steber lahko namestimo knjižni regal, vpnemo vanj mizico ali ga z (zložljivimi) telovadnimi orodji spremenimo celo v fitnes otoček.

Izkoristimo nizek parapet

Za predmete, ki jih potrebujemo le občasno, lahko pod nizkim parapetom uredimo shranjevalne police in zaprte omarice. Tudi v kuhinjah, v katerih lahko ustvarimo nekoliko globlji delovni pult, bodo omarice za shranjevanje posod več kot dobrodošle.

Za lažjo predstavo lahko vstopite v virtualno mansardo. 

Velux | Foto:

Ne spreglejte