Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 3. 2014,
16.11

Osveženo pred

2 leti, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

balkon terasa pomlad vrtno pohištvo vrtiček na balkonu

Ponedeljek, 10. 3. 2014, 16.11

2 leti, 12 mesecev

Pripravimo balkon za pomladne užitke #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Topli in sončni marčevski dnevi so kot nalašč, da v red spravimo svoj balkon ali teraso. Tako bomo lahko že kmalu uživali v zajtrkih in kavici na prostem.

Če čez zimo balkonska vrata le redko odpremo, nas na lepe in tople pomladne dneve kar vleče na prosto. Domači balkoni in terase so kot nalašč za nastavljanje sončnim žarkom, ne da bi za to morali sezuti copate. Da pa bo uživanje na prostem kar najlepše, svoj balkon v nekaj korakih uredimo v prijeten kotiček.

1. Pospravite odvečno šaro

Pogosto so balkoni shramba za odvečne predmete: lončnice, ki nam v stanovanju ne uspevajo, smučarsko opremo, koše za smeti in podobno neugledno šaro, ki je nočemo imeti v stanovanju. Zato najprej strogo premerimo svoj balkon in tisto, česar ne potrebujemo, brez milosti odnesimo v smeti. Preostale drobnarije shranimo v lepih nepremočljivih škatlah ali zabojih, premislimo pa lahko tudi o klopi, ki je hkrati shranjevalni zaboj.

2. Pometanje in čiščenje

 | Foto: Z vlažno krpo očistimo balkonsko ograjo in morebitno pohištvo – mizico in stole. Pometemo tla (če živimo v bloku, bodimo obzirni do sosedov in balkon raje posesajmo) in jih prav tako očistimo z mokro krpo. Ko zasije v čisti podobi, je čas za načrtovanje sveže podobe.

3. Zelenje in cvetje

Živahen značaj bo balkon dobil, če bomo nanj prinesli cvetje in zelenje. Če imamo z rožami posebno veselje, v balkonskih koritih ali loncih vzgojimo pisano cvetje, tisti manj navdušeni vrtnarji pa lahko balkon okrasimo z zelenimi grmovnicami in zelišči. Na balkonu se najde prostor tudi za manjši zelenjavni vrtiček, na katerem lahko vzgajamo vse od solate do paradižnika.

4. Dodatki za piko na i

Na balkon bomo z veseljem povabili prijatelje, če bo ta premišljeno opremljen. Izberemo nekaj dodatkov v podobnih barvnih tonih in tako ustvarimo čudovito vzdušje: mehke blazine za stole, prt za mizo, cvetlični lonci, lampijončki in podobno … V takem okolju bodo še posebej zabavni poletna jutra in večeri.

Ne spreglejte