Imel bi kopalnico z veliko prho #ArhitekturniNasvet

Bralec si je zamislil postavitev kopalnice, v kateri želi imeti veliko prho, ob tem pa še vse druge stvari, ki spadajo v ta prostor.

Foto: Pixabay

Bralec nam je poslal skico prostora bodoče kopalnice s predlogom, kako si je zamislil postavitev v njej. Želi si še naš predlog rešitve v prostoru. V kopalnici želi veliko prho, namenil ji je prostor 1/1,80 metra. Poleg te potrebuje tudi straniščno školjko ter prostor za pralni stroj, umivalnik in shranjevanje stvari. Odprtina drsnih vrat se lahko prestavi za 30 centimetrov desno ali levo, saj gre za predelno steno.

Opis prostora: 

kopalnica Foto: Jana Malenšek, arhitektka
Predlog bralca:
kopalnica Foto: Jana Malenšek, arhitektka

kopalnica Foto: Jana Malenšek, arhitektka Predlog arhitektke: 

Predlagam, da se izkoristi mogoči premik vratne odprtine v predelni steni za približno deset centimetrov proti levi. Namen tega je, da se na desni strani pridobi možnost za postavitev daljše omarice z umivalnikom.

Na nasprotni strani stene z omaro z umivalnikom se s to rešitvijo ponudi možnost, da vdelamo še vedno velik prostor za prho in hkrati pridobimo tudi prostor za pralni stroj (lahko tudi sušilni stroj), nad tem pa prostor za police/shranjevanje. Ker sta dva elementa postavljena ob isti steni (prha in pralni stroj), se lahko tudi oblikovno izvedeta na enak način, torej s pomočjo kaljenih steklenih sten.

kopalnica Foto: Jana Malenšek, arhitektka

Za lažjo predstavo prilagam spodnji primer: 

Zaradi postavitve umivalnika ter enovitega dela s prho in pralnim strojem je treba straniščno školjko prestaviti bolj desno. Glede na to, kar navaja bralec, s tem ne bi smelo biti težav. Namesto izdelave vgradnega kotlička predlagam kotliček monolitnega videza kot sestavni del elementa stranišča. Takšno rešitev si lahko pogledate v spodnjih primerih.

 

The Park South Hotel in NYC has #artos Ryton Towel Warmers in their bathrooms! #interiordesign #luxuryhotel

A post shared by Artos (@artosfaucets) on

 

Que tal um banheiro todo Grey? By Pandorgarq 😍😍😍😍😍😍 DECOREDECOR | BATHROOM | STYLE

A post shared by Decoredecor® | @IonaraPaulino (@decoredecor) on

Še nekaj primerov kopalnic z umivalnikom: 

 

🐶🤗 When you cease to dream you cease to live. ~Malcolm S. Forbes ⛱🏕

A post shared by Architecture | Home | Interior (@dream_homedesigns_) on

 

Друзья продуктивной рабочей недели😉 В этом посте мы проиллюстрируем наш товар в интерьерах. Интересно то, что каменная раковина вписывается практически в любое пространство. Это может быть жилой дом, ресторан, загородный клуб и даже рабочий офис⚡️ Интерьер может быть скромным и дорогим,но в любом случае натуральными материалами Вы подчеркнёте Ваш стиль и желание быть ближе к природе🌱 Хотели бы себе такую красоту и сделать Ваше пространство ещё уютней и стильней? #bali_decor #balidecor #balistone #design #раковинаизкамня #раковиныизкамня #натуральныйкамень #раковина #ваннаякомната #раковинаизмрамора #дизайнинтерьера #ближекприроде #стильныйдизайн

A post shared by РАКОВИНЫ И АКСЕССУАРЫ С О.БАЛИ (@bali.decor) on

 

VPRAŠAJTE ARHITEKTA

Potrebujete nasvet, kako prenoviti prostor v svojem domu? Na e-naslov urednik@tsmedia.si nam pošljite kratek opis prostora in za kakšen namen ga uporabljate. Priložite skico prostora. 

 

 

POJASNILO: Arhitektka pripravlja nasvete in idejne skice na podlagi informacij, ki jih posredujejo bralci. Obstaja možnost, da informacije niso popolne. Arhitektka in družba TS media, d. o. o., ne odgovarjata za morebitne zaplete in napake pri izvedbi gradbenih posegov.  

Sorodne vsebine

Komentarji

2
  • scukaMarija / 07.02.2018. ob 10:37

    Metulj.... Ker ko se ti v vgradnem pokvari kaj pokvari in ga hočeš zamenjati, moraš razdreti steno :)

  • Metulj / 03.01.2018. ob 20:44

    zakaj je un debel wc s kotličkom do tal boljši od obešenega na steno z vgradnim kotličkom???

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano