Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Deja Crnović

Sreda,
11. 1. 2012,
14.30

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Vtisi Vtisi

Sreda, 11. 1. 2012, 14.30

2 meseca, 1 teden

Samsung Galaxy Xcover

Deja Crnović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Čeprav naj bi preživel tudi blatno kopel, smo ga v našem uredništvu potopili zgolj v vodo. Samsung Galaxy Xcover je telefon za tiste, ki vam mobilniki radi spolzijo iz rok.

Samsungov Galaxy Xcover na svoje adute opozori že z robustnim videzom in barvo. Oranžnorjavo in precej hrapavo ohišje da že na prvi pogled vedeti, da ne gre za eleganten telefon, temveč telefon za avanturiste ali pa tiste nerodnejše, ki smo sposobni telefon kdaj odložiti tudi v kozarec, napolnjen s pijačo.

Zadnji pokrovček za baterijo ima tako nekakšno ključavnico, ki v zaklenjenem položaju preprečuje vdor vode v aparat. To smo seveda preverili in telefon potopili v posodo z vodo, v kateri smo ga pustili približno 10 minut, čeprav naj bi tam zdržal 30 minut, tudi en meter globoko. Razen tega, da smo morali telefon temeljito obrisati, se mu v vodi ni zgodilo nič dramatičnega.

Nikar potisne pošte

Ker obravnavani samsung uporablja operacijski sistem Android v2.3, smo se seveda nekoliko poigravali tudi z vsemi funkcijami, ki jih ta ponuja. Te so delovale brezhibno, nekoliko pa se je zapletlo, ko smo si na telefonu nastavili potisno pošto. Ker je moral telefon pogosto preverjati in nalagati našo elektronsko pošto, je baterija zdržala zgolj do popoldneva, seveda če smo telefon čez noč napolnili. Ko smo potisno pošto izklopili, se je vzdržljivost baterije povečala, a ne dovolj, da bi nas omehčala pri končni oceni.

Kako se obnese kot fotoaparat in kamera?

Samsung Galaxy Xcover ima fotoaparat in kamero z ločljivostjo 3,15 megapiksla, uporabljamo lahko bliskavico, vendar pa nas kakovost ni presunila, kar je zaradi relativno nizke ločljivosti razumljivo. Posledično se je fotoaparat bolje obnašal ob lepem vremenu na naravni svetlobi kot v zaprtih prostorih ali ponoči.

Kot kamero smo ga preizkusili na koncertu Lake, kjer smo bili zadovoljni s sliko, medtem ko je zvok povsem odpovedal, verjetno zato, ker smo bili blizu zvočnikov. Tudi zunaj koncertne dvorane z zvokom kamera ni blestela.

Samsungov Galaxy Xcover se je izkazal kot soliden telefon z vsemi prednostmi pametnih telefonov, kot so možnost nalaganja aplikacij za uporabo družabnih omrežij, gledanje videoposnetkov na YouTubu, pri čemer je seveda priporočljivo, da se priklopite na Wi-Fi omrežje, uporaba GPS in drugih dodatkov, ki nam ne pomagajo pri telefoniranju, a si brez njih sodobnega telefona ne znamo več predstavljati. Naši občutki pa so ostali mešani. Navduševala nas je možnost, da smo telefon lahko potapljali v vodo, kar nas je tolažilo predvsem zaradi relativno velike širine aparata, zaradi katere smo bili sprva nekoliko nerodni. A vse navdušenje je splahnelo skupaj z rekordno hitrim praznjenjem baterije.

Končna ocena: 7

Legenda ocen: 1 – Raje umrem, kot da me kdo vidi s tem. 2 – Vzamem le, če bi mi rešil življenje. 3 – Če mi ga podarijo, ga morda vzamem. 4 – Še veliko mu manjka. 5 – Za silo bi bilo. 6 – Še kar. 7 – Na pravi poti. 8 – Dober izbor. 9 – Odlična naprava. 10 – Brez njega mi živeti ni.

Karakteristike:

Vir specifikacije: www.mobitel.si

Ne spreglejte