Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 8. 2019,
4.17

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

tablica Samsung

Četrtek, 8. 8. 2019, 4.17

4 leta, 8 mesecev

Samsung pokazal zanimivo tablico Galaxy Tab S6

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Samsung Galaxy Tab S6 | Samsung Galaxy Tab S6 | Foto Samsung

Samsung Galaxy Tab S6

Foto: Samsung

Samsung je širši javnosti predstavil nov izdelek. Predstavil je zelo zanimivo tablico Galaxy Tab S6, ki se bo, verjamemo, lahko povsem dostojno kosala z Applovimi iPadi. Sodeč po tem, kar je Samsung povedal, Galaxy Tab S6 ne bo razočarala. Novinka ima namreč lep dizajn in vrhunske specifikacije.

Galaxy Tab S6 ima precej minimalističen dizajn, ki bo, verjamemo, številnim všeč. Ima relativno malo robov okrog zaslona, kar vsekakor pripomore k večji estetiki. Robove bi se sicer dalo še nekoliko zmanjšati, a to bomo morda dočakali pri naslednici.

Galaxy Tab S6 bo mogoče kupiti v treh različnih barvah, in sicer v sivi (Mountain Gray), rožnati (Rose Blush) in modri (Cloud Blue). V vseh treh je po našem mnenju videti zelo lepo.

Samsung Galaxy Tab S6 | Foto: Samsung Foto: Samsung

Dimenzije Galaxy Tab S6 so 244,5 x 159,5 ×5,7 mm. Pri teh številkah še posebej bode v oči številka 5,7 mm, ki predstavlja debelino tablice. Samsungova novinka je torej neverjetno tanka.

Galaxy Tab S6 ima vgrajen relativno velik 10,5-palčni zaslon. Ta je Super AMOLED, tako da lahko pričakujemo, da nam bo nudil zares žive barve z dobro črno in dobre vidne kote. Zaslon pri Galaxy Tab S6 ima ločljivost 1.600 x 2.560 slikovnih točk. Ta ločljivost prinese zelo solidnih 288 slikovnih točk na palec.

Samsung Galaxy Tab S6 | Foto: Samsung Foto: Samsung

Samsung je v zaslon od Galaxy Tab S6 vgradil tudi bralnik prstnih odtisov. Vsekakor uporabna stvar, ki je bodo veseli številni uporabniki.

Za zvokovno izkušnjo pri Galaxy Tab S6 skrbijo kar štirje zvočniki. Povrh vsega tablica podpira tudi Dolby Atmos. Novinka torej očitno nudi precej solidno zvokovno izkušnjo. Če bomo želeli, da bo ta še boljša, pa jo bomo morali povezati s kakšnim dobrim zvočnikom.

Tablica ima na sprednjem delu vgrajeno kamero z 8 MP, na zadnjem delu pa kar dve kameri (13 MP + 5 MP). Ena izmed zadnjih je za delanje širokih posnetkov. Zanimivo, Galaxy Tab S6 je prva Samsungova tablica, ki ima na zadnjem delu vgrajeni dve kameri.

Samsung Galaxy Tab S6 | Foto: Samsung Foto: Samsung

Samsung je za Galaxy Tab S6 naredil novo pisalo S Pen. To je nekoliko debelejše od pisal S Pen, ki jih imajo mobiteli Galaxy Note. S Pen, ki je za Galaxy Tab S6, omogoča nekatere uporabne funkcionalnosti. Z njim bomo lahko na primer na daljavo izdelovali selfije ali videe.

Pri Galaxy Tab S6 bomo lahko uporabljali tudi naprednejši Samsung Dex. Na tablico pa bomo lahko dodali tudi novo tipkovnico, ki lahko drži S Pen in nudi drsno ploščico. Za gladko delovanje aplikacij pri Galaxyju Tab S6 skrbi zmogljiv 64-bitni 8-jedrni procesor.

Samsung Galaxy Tab S6 | Foto: Samsung Foto: Samsung

Galaxy Tab S6 bo šel v prodajo ob koncu avgusta. Če ga bomo prodajali tudi pri nas, vas bomo o tem vsekakor obvestili na naših profilih na družbenih omrežjih oziroma na našem spletnem mestu.

Pri nas lahko ta hip kupite kar nekaj zanimivih Samsungovih tablic. Kupite lahko na primer Galaxy Tab S4, ki je vrhunska. Ali pa Galaxy Tab S5e, ki je prav tako izjemno dobra. Našo ponudbo Samsungovih tablic si lahko ogledate na tem spletnem naslovu.

Specifikacije Galaxyja Tab S6:

  • Procesor: 64-bitni 8-jedrni
  • Zaslon: 10,5-palčni Super AMOLED z ločljivostjo 1.600 x 2.560 slikovnih točk
  • RAM pomnilnik in interni spomin: 6 GB + 128 GB ali 8 GB + 256 GB (možnost razširitve internega spomina s pomočjo mikro SD kartic)
  • Zadnji kameri: 13 MP + 5 MP
  • Sprednja kamera: 8 MP
  • Dimenzije: 244,5 x 159,5 ×5,7 mm
  • Teža: 420 g
  • Baterija tablice: 7.040 mAh
  • Baterija S Pena: 0,35 mAh
  • Povezljivost: WiFi 802.11 a/b/g/n/ac 2,4 G + 5 GHz, MIMO, WiFi Direct, Bluetooth 5.0
  • Drugo: bralnik prstnih odtisov, štirje zvočniki, podpora za Dolby Atmos

Članek je bil prvotno objavljen na Telekomovem Tehniku

Ne spreglejte