Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 1. 2021,
9.28

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

pametni telefon Huawei

Torek, 12. 1. 2021, 9.28

3 leta, 3 mesece

Najpomembnejši mobiteli, ki jih je Huawei lani ponudil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Huawei Telefoni | Foto Telekomov Tehnik

Foto: Telekomov Tehnik

Proizvajalci pametnih mobitelov so v letu 2020 ponudili številne nove modele, med njimi tudi kitajski Huawei. Pri Tehniku smo se odločili, da se vrnemo v to leto in pogledamo, kateri so po našem mnenju tisti najpomembnejši mobiteli, ki jih je Huawei prodajal.

Več spodaj omenjenih mobitelov lahko kupite tudi pri nas. Katere Huaweijeve mobitele prodajamo ta hip, lahko preverite na tej povezavi.

Mate Xs

Huawei je v letu 2019 ponudil izjemno zanimiv mobitel Mate X, s katerim je navdušil marsikaterega uporabnika pametnih mobitelov. Mate X velja za njegov prvi prepogljivi mobitel. V prvem četrtletju lanskega leta je nato ponudil še naslednika mobitela Mate X po imenu Mate Xs. Tudi ta je požel ogromno navdušenj s strani uporabnikov in je veljal za enega izmed najbolj zaželenih mobitelov leta 2020.

Huawei Telefoni | Foto: Telekomov Tehnik Foto: Telekomov Tehnik

Mobitel Mate Xs ponuja nekatere izboljšave v primerjavi s predhodnikom. Ponuja na primer drugačen tečaj in boljši čip – Kirin 990 5G. Kar najbolj navdušuje pri mobitelu Mate Xs, je seveda prepogljivi zaslon s kar 8-palčno diagonalo. Uporabnik tako še bolj uživa ob gledanju takšnih in drugačnih vsebin.

Slaba lastnost mobitela Mate Xs, enako velja tudi za druge prepogljive mobitele, je njegova trpežnost. Nanj je treba res paziti, saj lahko ob nepravilni uporabi njegov zaslon hitro uničimo.

Modeli P40

Za modelom Mate Xs je Huawei ponudil kar nekaj modelov P40. Natančneje modele P40 Pro+, P40 Pro, P40, P40 lite in P40 lite e. Modela P40 lite e in P40 lite sta nekoliko nižjega cenovnega razreda, za druge pa je treba odšteti nekoliko več. So pa vsi modeli P40 po našem mnenju vredni svojega denarja.

Huawei Telefoni | Foto: Telekomov Tehnik Foto: Telekomov Tehnik

Model P40 Pro+ s 6,58-palčnim OLED-zaslonom, čipom Kirin 990 5G in kar petimi kamerami zares blesti. A tudi modela P40 Pro in P40 nista od muh. Oba imata kakovosten zaslon, dobre fotografske oziroma snemalne zmogljivosti in kakovosten čip Kirin 990 5G.

Modela P40 Pro+ in P40 Pro še posebej navdušujeta tudi z dizajnom. Imata namreč izredno majhne robove okrog zaslona. V zaslonu imata sicer relativno veliko luknjo, a se nanjo uporabnik lahko navadi. Je pa pričakovati, da lukenj v zaslonih v prihodnosti ne bo več, in verjamemo, da bodo nekateri od prihodnjih mobitelov serije P že imeli zaslon brez luknje.

P Smart 2021

Leto 2020 je prineslo tudi mobitel P Smart 2021. Ta mobitel sicer ni najboljši mobitel, kar jih je Huawei ponudil v lanskem letu, se nam pa zdi omembe vreden, saj ponuja odlično razmerje med kakovostjo in ceno.

Huawei Telefoni | Foto: Telekomov Tehnik Foto: Telekomov Tehnik

Mobitel P Smart 2021 se lahko pohvali s petimi kamerami (ima eno spredaj in štiri zadaj), zelo solidno procesorsko močjo (ima čip Kirin 710A), bralnikom brstnih odtisov, ki je vgrajen v gumb za vklop, in hitrim polnjenjem.

Vizualno P Smart 2021 deluje zelo spodobno. Na voljo je tudi v izstopajočih barvnih različicah (zeleni in rumeni).

Modeli Mate 40

Jeseni je Huawei predstavil (in kmalu za tem še ponudil) še nekaj zmogljivih mobitelov, in sicer modele Mate 40 Pro+, Mate 40 Pro, Mate 40 in PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate 40 RS.

Omenjeni mobiteli imajo atraktiven dizajn in dobro strojno opremo. Na njihovem zunanjem delu lahko najdemo bodisi 6,5- bodisi 6,76-palčni zaslon in več kamer. Modela Mate 40 Pro+ in PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate 40 RS imata kar sedem kamer. Toliko kamer navadno danes pri mobitelih ne srečujemo.

Huawei Telefoni | Foto: Telekomov Tehnik Foto: Telekomov Tehnik

Vse štiri modele se lahko upravlja s kretnjami. Vsi štirje imajo tudi podporo za hitra omrežja 5G. Če še ne veste, 5G-omrežje vam pri Telekomu Slovenije že ponujamo.

Huawei je v lanskem letu kljub prepovedi uporabe Googlovih aplikacij dokazal, da še vedno lahko ponudi vrhunske mobitele. Prepričani smo, da bo tudi v letošnjem letu ponudil odlične modele. Pri Telekomu Slovenije se bomo potrudili, da jih umestimo v ponudbo.

Članek je bil prvotno objavljen na Telekomovem Tehniku.

Ne spreglejte