Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 11. 2017,
12.58

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Sempl

Petek, 24. 11. 2017, 12.58

6 let, 4 mesece

"Marsikje se sploh ne zavedajo, za kako veliko poslovno priložnost gre"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Simona Rupar, strokovnjakinja za marketing v slovenskem podjetju Krka, je na 19. mednarodni konferenci medijskih trendov Sempl predstavila priložnosti, ki jih blagovnim znamkam ponuja med ljudmi vse pogostejša uporaba merilnikov aktivnosti - senzorjev na pametnih telefonih, pametnih ur, športnih zapestnic. 

Simona Rupar | Foto: Bojan Puhek Simona Rupar Foto: Bojan Puhek

Zakaj uporabljamo merilnike aktivnosti?

Ruparjeva je najprej izpostavila tri najpogostejše razloge, da se nekdo odloči za uporabo merilnika telesnih aktivnosti:

- Vedenjske spremembe. Posameznik se odloči, da bi rad spremenil svoj življenjski slog - vsak dan naredil več korakov, preverjal, kako dobro spi, sledil zaužitim kilokalorijam, da bi izgubil nekaj kilogramov.

- Različna tveganja in grožnje sodobnega sveta. Za sledenje aktivnosti se uporabnik odloči zato, da bi se lažje spopadel z različnimi povzročitelji stresa, s katerimi se srečuje v vsakdanjem življenju - delom in drugimi ljudmi, na primer. 

- Medikalizacija sodobne družbe. Vse pogosteje se opozarja na pomembnost zdravega življenja in zgodnjo preventivo različnih bolezni. 

Kaj lahko s tem, da se loti kampanj s tako imenovanim merjenjem samega sebe, pridobi blagovna znamka?

Simona Rupar je naštela štiri prednosti za znamko, ki se odloči, da bo prisotnost na trgu okrepila s ponudbo izdelkov ali storitev, ki potrošnikom omogočajo tako imenovano merjenje samega sebe. 

- Večja vpletenost znamke v potrošnikovo življenje. Ruparjeva je izpostavila proizvajalca športne opreme Nike, ki z različnimi rešitvami uporabnikom ponuja veliko načinov za merjenje telesnih aktivnosti in športnega udejstvovanja.

- Pogostejša interakcija potrošnika z znamko in posledično večje zaupanje potrošnika v znamko. Nekdo, ki že dolgo uporablja merilnike telesnik aktivnosti Nike, bo ob naslednji omembi športa ali pa telesnih funkcij, kot je srčni utrip, prej pomislil na Nike kot na katero drugo znamko, je opozorila Ruparjeva.

- Merjenje aktivnosti je lahko neposreden vir prihodkov. Ruparjeva je izpostavila zavarovalnico, ki uporabnikom ponuja orodje za merjenje varnosti njihove vožnje. Če vozijo lepo in po predpisih, se njihova zavarovalna premija postopoma znižuje, če pa divjajo in kršijo prometne predpise, se njihova premija zviša, kar pomeni več denarja za zavarovalnico.

 - Znamka lahko pridobi ogromno podatkov o potrošnikih. "To je ena največjih prednosti merjenja aktivnosti in poslovna priložnost, ki se je pri marsikateri znamki sploh ne zavedajo. S ponujanjem storitev, ki potrošniku omogočajo merjenje aktivnosti, je mogoče pridobiti ogromno podatkov, ki jih lahko znamka uporabi, da še izboljša svojo ponudbo in jo naredi bolj po meri potrošnika," je še pojasnila Simona Rupar. 

Ne spreglejte