Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 8. 2012,
15.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 1. 8. 2012, 15.18

8 let

Zuckerbergova sestra zaposlena na Googlu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Google je prevzel podjetje Wildfire, v katerem dela tudi Arielle Zuckerberg, sestra enega najbogatejših Zemljanov.

Podjetje Wildfire bo v prihodnosti pomagalo Googlu v boju proti Facebooku. Gre za podjetje, ki se ukvarja z marketingom socialnih omrežjih. Nahaja se v kalifornijskem mestu Redwood Cityj in pomaga strankam doseči ciljno občinstvo prek uporabe socialnih omrežij.

Mislili bi si, da je večina Zuckerbergove družine zaposlene na pomembnih in dobro plačanih položajih v podjetju Facebook, pa temu ni tako. Podatki namreč kažejo, da je celo več članov družine Zuckerberg zaposlenih pri Googlu oziroma njegovih hčerinskih podjetjih kot pri Facebooku.

Arielle se je po diplomi leta 2011 zaposlila pri podjetju Wildfire v prodajnem oddelku. Podjetje upravlja z vsebinami na socialnih omrežjih za velika podjetja, kot so Amazon, Verizona in Virgina. Prevzem podjetja s strani Googla naj bi bil vreden okoli 250 milijonov dolarjev.

Google je na svojem uradnem blogu sporočil prevzem podjetja, s katerim bo lahko drugim pomagal pri oblikovanju strani, aplikacij, objavi "tvitov", videovsebin, oglasov; vse to le na enem mestu. To pomeni, da je Arielle zaposlena pri največjem konkurentu Zuckerbergovega Facebooka.

Bo Arielle zvesta delavka ali bomo priča odtekanju informacij? Business Insider celo poroča, da naj bi Mark skušal prepričati svojo sestro, naj se vendarle pridruži Facebooku. Sestra naj bi ga zavrnila, češ da se noče vezati nanj, temveč raje nadaljevati z dosedanjim neodvisnim delom. Kar nekaj let pa je zanj delala druga sestra, Randi, ki pa je pozneje podjetje zapustila in začela z lastnim delom.

Prav zato se ustvarjajo dvomi o človeškem pristopu Marka Zuckerberga kot vodje podjetja, prav tako o morebitnem odtekanju informacij s strani Arielle. Kaj Mark meni o prevzemu, še ni jasno. Komentarjev na njegovem profilu niso zasledili že od 20. julija.

Ne spreglejte