Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 2. 2015,
8.21

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Samsung

Petek, 27. 2. 2015, 8.21

8 let, 3 mesece

Zlata pravila dobrega sebka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ali ste vedeli, da ženska žrtvuje cel mesec življenja za poziranje, retuširanje in iskanje popolnega filtra, ko pritisne sebek?

Podatek ni iz trte zvit, saj je rezultat obsežne študije, ki jo je opravilo podjetje iz Velike Britanije, ki se ukvarja z naravno kozmetiko (The Body Shop). V njej je sodelovalo 1400 dam. Skoraj bi si upali trditi, da je to tudi edina "tehnikalija", ki pritegne ženske celo bolj kot moške, celo toliko, da za iskanje popolne aplikacije potratijo toliko časa. Kaj so še ugotovili? Da za to manijo stoji cela industrija zmenkarskih portalov in aplikacij za spoznavanje. Ker je konkurenca kruta, je dober sebek že skoraj tako pomemben kot dež v puščavi.

Kaj je sebek, kam ga pošljemo in kateri sebki so obkrožili svet smo spregovorili že v prejšnjem (tu bo link na članek) članku. Tokrat pa se poigravamo z vprašanjem, kako narediti dober sebek. Mimogrede – 25 odstotkov žensk iz omenjene raziskave je povedalo, da nikoli ne bi objavile svoje fotografije brez hitrih popravkov s filtri.

Torej, kako naj ustvarim zavidanja vreden sebek? Lahko se vpišete na mesečni tečaj izdelovanja sebkov ali si priskrbite res dober mobilnik, kot je na primer Samsung Galaxy A3 ali A5, in se malo potrudite. Če ste se odločili za drugo možnost, vam bo teh nekaj namigov prišlo prav.

Da bo moj sebek res kul …

1. Ozadje Prosim, ne postavite se pred kup krame, ki čaka na kosovni odvoz. Narava je ponavadi najlepša paleta, včasih je tudi prazna stena bolje kot neprivlačno ozadje. Kadar s sebkom želite povedati, kje ste se potepali, pa tako ali tako ni dvoma, da bo to dobro videti za vami. Teren je pač treba pomarkirati.

2. Svetloba Ne nastavljajte obraza na neposreden naraven vir svetlobe, razen če se fotografirate za patološko poročilo. Obraz obrnite k svetlobi, vendar naj bo ta mehka (na primer tista, ki pronica skozi zaveso ali krošnjo).

3. Poza Stegnite roko z mobilnikom pred sebe, jo nekoliko dvignite nad višino nosu in rahlo pokrčite v komolcu. Od tu čarajte, eksperimentirajte in ugotovite, kako ste si na sebku najbolj všeč. Nekaj nujnih nasvetov, da ne bo šok prevelik: če želite, da bi bile oči videti večje, pogled usmerite rahlo navzgor, glavo pa malenkost usmerite proti tlom. Si kdo želi na sebku gledati svoj podbradek, velik kot trojanski krof? Razen če nimate posebnih fetišev, vrat nekoliko po žirafje iztegnite, da se zimsko preobjedanje poravna. Že Helena Blagne je vedela tudi, s katere strani je njen obraz bolj filmski, zato hitro pred ogledalo in to ugotovite tudi vi.

4. Uporabljajte filtre in aplikacije za obdelavo Če pa imate tako kul mobilnik, kot sta Samsung Galaxy A3 in A5, potem imate vse to takoj pri roki. Nekaj klikov in vaš sebek lahko zaokroži po družabnih omrežjih, MMS-ih in pobira stoječe ovacije. (Predlagam: Tu bi prosila za nek konkretne informacije, kako se to pri omenjenih telefonih imenuje in kaj vse ti filtri omogočajo). 5. Bodite človek Niste raca, zato pozabite tiste račje šobe, ki niso za nikamor – raje se nasmejte ali pošljite nežen poljub.

Ne spreglejte