SiolNET. Digisvet Novice
0,90

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Huawei in ZDA še vedno na nasprotnih bregovih, a napetost (morda) le malo popušča

ZDA Nemčiji ne pogojujejo več, koga (ne) smejo izbrati za dobavo infrastrukture za 5G

0,90

termometer

5G. MWC18
"Naši varnostni standardi veljajo za vse, ne samo za Huawei in ne samo za 5G," so zatrdili na pristojnem nemškem ministrstvu. Foto: Srdjan Cvjetović

Kot je poročal nemški časnik Frankfurter Allgemeine Zeitung, so Američani zadovoljni z visokimi nemškimi varnostnimi standardi, ki jih zahtevajo pri vzpostavitvi mobilnega omrežja pete generacije (5G).

ZDA so namreč še do pred kratkim močno pritiskale (tudi) na Nemčijo in njihovo izbiro dobavitelja telekomunikacijske infrastrukture.

Marca je ameriški veleposlanik v Nemčiji Richard A. Grenell nemškemu gospodarskemu ministru Petru Altmaierju celo zagrozil, da bodo v primeru, če se Nemčija ne bi odpovedala Huaweiu, omejili izmenjavo obveščevalnih podatkov. To grožnjo so utemeljevali s strahom, da bi takšni podatki lahko prišli do kitajskih oblasti.

Deutsche Telekom Digisvet Deutsche Telekom: Ob morebitni prepovedi Huaweia bo evropski 5G zamujal vsaj dve leti

Nemški varnostni standardi so zelo visoki

Zdaj pa, kot poroča nemški časnik, ki se sklicuje na anonimne vire pri nemški vladi, ameriški visoki vladni uslužbenci ocenjujejo, da so predpisani nemški standardi za varnost vzpostavitve in delovanja omrežij 5G tako visoki, da jih nezanesljivi ponudniki nikakor ne bodo mogli izpolniti.

5G Digisvet Pristanišče Hamburg testni poligon za tehnologijo 5G

Ker je tak pristop po njihovih ocenah "perfekten", ni več potrebe, da bi Nemčija izrecno izločila nekega konkretnega ponudnika - v tem primeru kitajsko družbo Huawei, so še zapisali v nedeljski izdaji omenjenega nemškega časnika.

Huawei, 5G, MWC 19 Digisvet Huawei toži vlado ZDA: pravijo, da je izgon njihovih izdelkov v nasprotju z ameriško ustavo

Standardi veljajo za vse dobavitelje in vsa omrežja

Pri nemškem ministrstvu za gospodarstvo in energetiko niso želeli komentirati ameriškega preobrata. Povedali so le, da so svoje že tako visoke varnostne standarde in zahteve pred kratkim še dodatno okrepili. "Naši varnostni standardi veljajo za vse, ne samo za Huawei in ne samo za 5G," so med drugim zapisali v odgovoru nemškemu časniku.

Preberite še:

Digisvet 5 vprašanj in 5 odgovorov o 5G, prihodnosti interneta 5G, Huawei, MWC18 Digisvet 5G je zdaj zares pred vrati – toda zakaj v Evropo prihaja počasneje? 5G Digisvet Prihod omrežja 5G: Slovence strašijo, da jim bo skuhalo možgane Eduard Escalona, Charisma, Telekom Slovenije Digisvet Z omrežji 5G bomo delali stvari, ki si jih uporabniki danes morda sploh še ne morejo predstavljati iCirrus, 5. 3. 2018 Digisvet Koristi in prihranki omrežij 5G, ki jih bomo uporabniki veseli Charisma, zaključek projekta Digisvet V Telekomu Slovenije dokončali še en evropski razvojni projekt za omrežja 5G 5G, MWC 2019 Digisvet "Bistveno višje hitrosti so le ena od ključnih prednosti omrežij 5G"

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin