SiolNET. Digisvet Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zakaj Windows 10 noče predvajati piratskega filma?

3

termometer

Prenekateri uporabnik, ki je po namestitvi Windows 10 naložil piratski film in si ga poskusil ogledati, je ugotovil, da ne gre. Prav tako ni mogel pognati piratskih programov in iger. Zakaj?

Zato, ker si je Microsoft z namestitvijo Windows 10 na uporabnikov osebni računalnik prilastil pravico, da odkriva in onemogoča nezakonito pridobljene vsebine. Vsak uporabnik Windows 10 se je s tem strinjal, ko je ob namestitvi potrdil sprejem Microsoftove licenčne pogodbe za Windows 10. Določilo je zapisano v poglavju 7b.

Sprejem določil licenčne pogodbe za Windows 10 pomeni, da lahko Microsoftov novi operacijski sistem ves čas preverja istovetnost programov in datotek na osebnem računalniku. Tiste sumljivega ali nedoločljivega izvora (piratske igre, programi, filmi) oziroma z neveljavnimi licenčnimi ključi onemogoči. Piratskih iger ali programov noče pognati, filme pa prekine po nekaj minutah predvajanja.

Windows 10 sicer preverja tudi, če je z osebnim računalnikom povezana strojna oprema, ki je Microsoft ne prišteva med odobrene, kot je predelan ali ponarejen nadzorni plošček za konzolo Xbox, na primer.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin