Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Ponedeljek,
11. 4. 2016,
9.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Marissa Mayer internet Verizon Time Daily Mail Yahoo

Ponedeljek, 11. 4. 2016, 9.40

8 let

Za Yahoo se zanimajo tudi medijske hiše

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Foto: Reuters

Medijsko podjetje, ki ima v svoji lasti med drugim tudi britanski časnik Daily Mail, razmišlja o oddaji ponudbe za nakup družbe Yahoo. Svoje možnosti tehta tudi Time. Yahoo sprejema ponudbe do 18. aprila.

Že dalj časa so ameriškega telekomunikacijskega operaterja Verizon Wireless omenjali kot najverjetnejšega snubca in potencialnega kupca internetnega podjetja Yahoo, zato uradna objava njegovih namer pravzaprav ni bila večje presenečenje.

Yahoo je lahko zanimiv tudi medijem

Analitiki so že pred meseci kot nekoliko manj verjetno omenjali možnost, da bi se za Yahoo potegovala tudi kakšna medijska hiša, ki bi s tem lahko pomembno okrepila svoj položaj na medijskem trgu. Ta nezadržno postaja bolj digitalen, a takrat v teh krogih niso izpostavili nobene medijske hiše, ki bi bila verjetnejši snubec od svojih tekmic.

Led je prebila medijska hiša, ki je obenem lastnik britanskega časnika Daily Mail. Povedali so, da razmišljajo o tem, da bi oddali ponudbo, a so v isti sapi dodali, da so te razprave v povsem začetni fazi in da ni gotovo, da se bo ta posel zares zgodil, še navajajo pri ameriškem časniku The Wall Street Journal. Mail Online, digitalna različica britanskega časnika, se lahko pohvali z veliko rastjo, medtem ko ima Yahoojevo medijsko poslovanje nasproten predznak, a je baza Yahoojevih uporabnikov gotovo nekaj, kar bi si vsak medij želel imeti (če si to, seveda, lahko privošči).

O nakupu Yahooja razmišlja tudi medijska hiša Time, prav tako v partnerstvu z zasebnim skladom, ki bi prevzel temeljno poslovanje družbe Yahoo – spletne storitve.

Yahoojevi delničarji izgubljajo potrpljenje

Yahoojevi delničarji imajo vedno manj potrpljenja zaradi izgub, ki jih nekoč močno internetno podjetje še naprej prideluje. Od konca leta 2014 do danes so se namreč Yahoojeve delnice pocenile za skoraj tretjino. Prodaja ostaja nekako še edina mogoča pot, čeprav je še vedno odprto vprašanje, v kakšnem obsegu in na kakšen način. Zainteresirani kupci imajo za oddajo svojih ponudb še en teden časa, to je do 18. aprila.

Ne spreglejte