Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Četrtek,
2. 11. 2017,
9.26

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

predplačniška mobilna telefonija mobilni operater mobilna telefonija izimobil Telekom Slovenije

Četrtek, 2. 11. 2017, 9.26

6 let, 5 mesecev

Telekom Slovenije dodatno krepi svoj tržni delež

Z novim letom uporabniki Izimobila pod okriljem Telekoma Slovenije

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
Telekom SLovenije | Foto Siol.net

Foto: Siol.net

S prvim dnevom leta 2018 bodo blagovna znamka Izimobil in vsi izdelki in storitve, ki jih zdaj trži podjetje IZI mobil, prešli pod okrilje družbe Telekom Slovenije, so sporočili iz največjega slovenskega telekomunikacijskega operaterja prek informacijskega sistema Ljubljanske borze Seonet.

Iz Telekoma Slovenije so še potrdili, da do nadaljnjega za uporabnike predplačniških mobilnih storitev Izimobila ne bo nobenih sprememb pri uporabi storitev ali cenah zanje.

Na odločitev vplivala ostra konkurenca, za uporabnike brez sprememb

IZI mobil, d.d., svojo odločitev o prenehanju poslovanja kot virtualni operater, ki ponuja storitve predplačniške mobilne telefonije, utemeljuje z razmerami na trgu telekomunikacij in na podlagi ocene, da se bo konkurenčni boj na trgu v prihodnje še zaostroval.

Skladno z dogovorom o medsebojnih razmerjih, ki sta ga sklenili družbi Telekom Slovenije in Izimobil, bodo tudi vsa uporabniška razmerja, ki jih je sklenila družba Izimobil, prešla pod okrilje Telekoma Slovenije. Ob tem pri Telekomu Slovenije poudarjajo, da bodo do nadaljnjega ohranili blagovno znamko Izimobil ter da za zdajšnje uporabnike Izimobila ne bo sprememb niti glede cen niti glede ponudbe tarifnih modelov.

Prav tako bodo ostali veljavni vsi neaktivirani SIM-paketi in vse neaktivirane vrednotnice Izimobila, ki jih bo mogoče aktivirati oziroma uporabiti vse do datuma, ki je naveden na izdelku.

Ko bodo blagovna znamka Izimobil in vsi njeni uporabniki s prvim dnevom novega leta 2018 prešli pod okrilje Telekoma Slovenije, se pri uporabi storitev Izimobila in njihovih cenah za uporabnike ne bo spremenilo nič, zatrjujejo pri Telekomu Slovenije, | Foto: izimobil Ko bodo blagovna znamka Izimobil in vsi njeni uporabniki s prvim dnevom novega leta 2018 prešli pod okrilje Telekoma Slovenije, se pri uporabi storitev Izimobila in njihovih cenah za uporabnike ne bo spremenilo nič, zatrjujejo pri Telekomu Slovenije, Foto: izimobil

Skoraj vsak osmi slovenski mobilni predplačnik je Izimobilov

Uporabniki predplačniške telefonije Izimobil od prvega dneva uporabljajo mobilno omrežje Telekoma Slovenije, kar je dodaten dejavnik, ki jamči, da zanje po omenjeni spremembi ne bo nobenih sprememb pri uporabi storitev. Izimobil ima v Sloveniji okrog 62 tisoč uporabnikov, kar glede na celotno število uporabnikov mobilne telefonije v Sloveniji predstavlja 2,6-odstotni delež, glede na število predplačnikov pa kar 11,9-odstotni delež.

Družba Izimobil je na podoben način kot v Sloveniji leta 2012 začela poslovati tudi v Bosni in Hercegovini (imeli so omrežno skupino 067 in so uporabljali omrežje tamkajšnjega operaterja m:tel iz Banjaluke), a so se po približno treh letih s tega trga umaknili. V Sloveniji so začeli poslovati že leta 2005, in sicer kot takrat edini slovenski ponudnik mobilne telefonije, ki je imel v svoji ponudbi izključno predplačniško mobilno telefonijo.

Ne spreglejte