Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 9. 2012,
14.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

virtualna resničnost

Četrtek, 13. 9. 2012, 14.38

8 let

Xbox bo vašo dnevno sobo spremenil v 3D-igrišče

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Microsoft je patentiral igralni sistem, ki bo okolje videoiger projiciral v prostor. Uporabniki se bodo tako v lastni dnevni sobi znašli sredi tridimenzionalne igre.

Nov sistem Xbox bo s širjenjem grafike prek meja zaslona uporabniško izkušnjo naredil bolj realistično, so sporočili iz Microsofta. Vse konzole, ki so trenutno na trgu, so namreč omejene z velikostjo zaslona, na katerega so priklopljene. Pa tudi če so uporabniki osredotočeni na zaslon, še vedno vidijo predmete okoli sebe. Zaradi tega manj uživajo v igri, so prepričani razvijalci Xboxa.

Kavč se bo "izgubil" v pragozdu Rešitev so našli v projektorju, ki bo sliko predvajal po celotnem prostoru. Na ta način bodo lahko igralci počeli tudi do zdaj nemogoče stvari, kot se na primer obrnili in prestregli sovražnika, ki jih želi presenetiti od zadaj.

V konzoli bo tudi senzor, ki bo naredil natančen posnetek sobe. Tako bo lahko projektor izdelal slike, ki se bodo popolnoma prilegale okolju. V Microsoftu so v patent med drugim vpisali postopek, po katerem bo naprava prilagodila žarke tako, da jih predmeti v sobi ne bodo presekali, in način za prilagajanje barv različnim barvam na stenah. Vključena naj bi bila tudi globinska kamera, ki bo skrbela za prilagajanje slike glede na položaj glave igralca.

O datumu izida nove konzole v Microsoftu za zdaj še ne želijo govoriti, več podrobnosti pa naj bi po pričakovanjih predstavili naslednje leto.

Sonyjeva navidezna resničnost Takrat naj bi več izvedeli tudi o novi konzoli, ki jo pripravljajo pri Sonyju. Gre za očala za navidezno resničnost, ki bodo imela na notranji strani več zaslonov, na zunanji pa kamero. Ta naj bi v igro vključevala žive posnetke uporabnikove okolice in tako ustvarila navidezno igralno okolje.

Ne spreglejte