Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Četrtek,
15. 6. 2017,
10.21

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

elektromobilnost E-mobilnost mobilnost Elektro Ljubljana električna vozila

Četrtek, 15. 6. 2017, 10.21

2 meseca, 2 tedna

Kako daleč smo na poti v e-mobilnost

Vsako leto dvakrat več elektrike za električna vozila

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
električna polnilnica | Foto Gregor Pavšič

Foto: Gregor Pavšič

Število polnitev in uporabnikov na slovenskih javnih električnih polnilnicah za električna vozila raste, ugotavljajo pri podjetju Elektro Ljubljana, ki bo kmalu odprlo 50. polnilnico.

Tudi če odštejemo sezonske razlike (nizke temperature niso najboljša popotnica za akumulatorje, ki jih je zato treba pogosteje polniti), je trend jasen – toda ostaja vprašanje, ali je krivulja rasti uporabe ekološko zagotovo bolj sprejemljivih električnih vozil že dovolj strma.

Rast obiskov polnilnic zahteva večjo urejenost pri njihovi uporabi

Z rastjo števila uporabnikov in polnjenj bo treba zagotoviti, da so polnilne zmogljivosti pravično razporejene in dostopne vsem, ki jih potrebujejo, zato so v družni Elektro Ljubljana sprožili pobudo in istoimensko spletno stran Gremo na elektriko.

Namen te spletne strani – pri njenem oblikovanju z zagotavljanjem podatkov sodelujejo tudi uporabniki – je zagotoviti razvoj in upravljanje teh storitev, pri čemer se ne bodo omejevali samo na svoje polnilnice, je pojasnila vodja naprednih storitev pri Elektro Ljubljana Uršula Krisper, ki je med drugim zadolžena za izvajanje strategije e-mobilnosti.

Na spletni strani je med drugim prenovljen iskalnik vseh slovenskih polnilnic (tudi kakšna v bližnjem zamejstvu) in vzpostavljena aplikacija Gremo na elektriko, katere namen je razvoj in upravljanje teh storitev – predvsem, da bodo dostopne vsem in da uporabniki polnilnih mest ne bodo zasedali dolgo po tem, ko so že napolnili svoje vozilo.

Poleg uradnih polnilnic so, kot je pojasnila Krisperjeva, zajete tudi neformalne, "tudi takšne, na katerih vam nekje globoko na slovenskem podeželju tamkajšnji kmet dovoli, da se priklopite na njegovo vtičnico".

Gremo na elektriko | Foto:

(Vsaj) to poletje še brezplačno

Najbolj obiskane polnilnice Elektra Ljubljane na območju mesta Ljubljana so na Cankarjevi, Dalmatinovi ter Neubergerjevi ulici, potem pa tudi Vodnikov trg ter parkirišči P&R Barje in Dolgi most. "Zelo dobro obiskani lokaciji zunaj Ljubljane, ki izstopata po obisku, pa sta Trojane in Vrhnika," še dodala Krisperjeva.

Javne polnilnice Elektra Ljubljana, vsaka od njih zahteva priključno moč 43 kilovatov, bodo ostale brezplačne predvidoma do septembra, ko bodo preučili nadaljnje možnosti, ki vključujejo tudi uvedbo plačila, je še povedala.

Ne spreglejte