Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Nedelja,
26. 2. 2017,
19.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,08

4

Natisni članek

Nokia Nokia 3310 MWC 2017 pametni telefon mobilni telefon

Nedelja, 26. 2. 2017, 19.09

6 let, 6 mesecev

Vrnila se je legendarna Nokia 3310

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,08

4

Finsko tehnološko podjetje HMD Global je na trg vrnilo pametne telefone znamke Nokia. Dan pred začetkom Svetovnega kongresa mobilne telefonije so predstavili tri modele - Nokia 3, 5 in 6. Pridružil se jim je tudi prerojeni klasični mobilni telefon Nokia 3310, ki velja za enega najboljših in najbolje prodajanih vseh časov.

Nokia 6 je najbolj premijski od trojice predstavljenih pametnih telefonov znamke Nokia.

Nokia 6 | Foto: HMD Global Nokia 6 Foto: HMD Global

Ima 14-centimetrski zaslon z ločljivostjo Full HD, 3 gigabajte pomnilnika RAM in osemjedrni procesor Snapdragon 430, ki spada v nižji srednji razred. Izdelan je iz enega kosa aluminija. Ima tudi 32 gigabajtov prostora za shranjevanje podatkov in fotoaparat s 16 milijoni slikovnih točk.

HMD Global bo Nokio 6 prodajal na vseh svetovnih trgih, priporočena maloprodajna cena brez vezave pa bo 229 evrov. Kupili jo bomo lahko tudi pri nas.

Na voljo bo tudi boljša različica Nokia 6 Arte Black Limited Edition, ki bo imela več delovnega pomnilnika RAM in dvakrat več prostora za shranjevanje podatkov. Cena te omejene izdaje bo 299 evrov.  | Foto: HMD Global Na voljo bo tudi boljša različica Nokia 6 Arte Black Limited Edition, ki bo imela več delovnega pomnilnika RAM in dvakrat več prostora za shranjevanje podatkov. Cena te omejene izdaje bo 299 evrov. Foto: HMD Global

Nokia 5 je malce okleščena različica šestice - ima isti procesor in podobno kakovost izdelave, a manjši zaslon, manj pomnilnika in malce slabši fotoaparat. Cena Nokie 5 v prosti prodaji bo 189 evrov.

Nokia 5 | Foto: HMD Global Nokia 5 Foto: HMD Global

Nokia 3 bo najmanj zmogljiv novi pametni telefon znamke Nokia, a tudi najcenejši. Zanj bo treba brez sklenitve naročniškega razmerja odšteti 139 evrov.

Nokia 3 | Foto: HMD Global Nokia 3 Foto: HMD Global

Tri nove pametne telefone znamke Nokia bo poganjal operacijski sistem Android, natančneje različica Android 7.0 Nougat.

HMD Global, podjetje, ki ima v lasti pravice za prodajo mobilnikov pod znamko Nokia, obljublja, da bodo vsi trije modeli uporabnikom ponujali čisto izkušnjo Androida. To pomeni, da na pametnih telefonih ne bo prednameščenih aplikacij proizvajalca, temveč le privzete Googlove.

Pri HMD Global so obljubili tudi, da se z novimi pametnimi telefoni Nokia vrača nekdaj zelo priljubljena mobilna igra Snake oziroma Kača. Na voljo bo v Messengerju, Facebookovi aplikaciji za hitro sporočanje.  | Foto: HMD Global Pri HMD Global so obljubili tudi, da se z novimi pametnimi telefoni Nokia vrača nekdaj zelo priljubljena mobilna igra Snake oziroma Kača. Na voljo bo v Messengerju, Facebookovi aplikaciji za hitro sporočanje. Foto: HMD Global

Vrača se legenda

V drugi polovici leta 2017 bo za 59 evrov mogoče kupiti tudi prerojeno Nokijino klasiko - mobilnik Nokia 3310. Napravi, ki je bila izredno priljubljena v prvi polovici prejšnjega desetletja in se je drži sloves neuničljive, so pri HMD Global namenili predelavo.

Nova Nokia 3310 | Foto: HMD Global Nova Nokia 3310 Foto: HMD Global

Novodobna Nokia 3310 je tako kot predhodnik klasičen mobilni in ne pameten telefon, kar pomeni, da zna klicati, pošiljati SMS-e, posneti fotografijo nizke ločljivosti ali pognati igro Kača.

HMD Global obljublja, da bo baterija Nokio 3310 z enim polnjenjem v stanju pripravljenosti ohranila cel mesec.  | Foto: HMD Global HMD Global obljublja, da bo baterija Nokio 3310 z enim polnjenjem v stanju pripravljenosti ohranila cel mesec. Foto: HMD Global

Nokia 3310 je tudi eden najbolje prodajanih telefonov vseh časov - preberite, kateri so še drugi

Ne spreglejte