Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 1. 2019,
7.00

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek Renault Nissan Slovenija

Sreda, 30. 1. 2019, 7.00

5 let, 3 mesece

Virtualni vplivneži: pravi družbeni pojav

Oglasno sporočilo

Težko se jim izognemo. Vplivneži so vsepovsod: na Instagramu, Twitterju, Facebooku, Snapchatu, YouTubu itd.. Blagovne znamke jih obožujejo zaradi njihove sposobnosti, da prepričajo več deset tisoč sledilcev. Toda od lani jim konkurirajo nove zvezde, ki jim je ime Lil Miquela, Shudu Gram, Ronnie Blawko in Noonoouri. To so novodobni virtualni vplivneži, ki so v zelo kratkem času postali superzvezde družbenih medijev.

Vsekakor pa to ni nov pojav. Leta 2013 je Marc Jacobs oblikoval odrska oblačila za svetovno turnejo japonske virtualne hologramske pop pevke Hatsune Miku. Nicolas Ghesquière, kreativni direktor modne hiše Louis Vuitton, je za obraz oglaševalske kampanje Series 4 za kolekcijo pomlad-poletje 2016 izbral Lightning, virtualni lik iz videoigrice Final Fantasy. V zadnjih dveh letih pa se je vpliv in pomen teh v celoti računalniško izdelanih bitij še povečal. In blagovne znamke, za zdaj sicer samo na modnem in lepotnem področju, vse pogosteje izkoristijo njihov "talent" za doseganje večtisočglavega ciljnega trga.

Virtualni vplivneži | Foto: Najslavnejši lik Lil Miquela se je prvič pojavil konec aprila 2016. Je španske, brazilske in ameriške narodnosti ter ima 1,5 milijona sledilcev na Instagramu. Med zadnjim tednom mode je na dan modne revije jesen/zima 2018-2019 upravljala Pradin račun na Instagramu. Februarja 2018 je ta vplivnica družbenih medijev postala tudi obraz umetnice ličenja Pat McGrath, s čimer se je podala na pot, ki so jo pred njo prehodile Naomi Campbell, Hailey Baldwin in Slick Woods.

Virtualni vplivneži | Foto: Shudu, afriška vrhunska manekenka, ki jo je aprila 2017 ustvaril londonski modni fotograf Cameron James Wilson, ima več kot 151 tisoč sledilcev na Instagramu ter sodeluje s Prado, Fentyjem (lepotna znamka pevke Rihanne) in Chanelom. Lani avgusta jo je Olivier Rousteing, kreativni direktor modne hiše Balmain, uporabil kot del svoje nove "Balmain Army", skupaj z Margot in Zhi, avatarjema, ki ju je ustvaril posebej za to priložnost.

Virtualni vplivneži | Foto: Noonoouri je nemški top model, ustvarjen februarja 2018, ki ima že 182 tisoč sledilcev. Sodeluje s svojimi najljubšimi modnimi oblikovalci, kot so Jacquemus, Gucci, Versace in Buccellati. Med modno revijo za leto 2019 v Grandes Écuries v Chantillyu 25. maja 2018 je upravljala račun modne hiše Dior na Instagramu. Dior jo je pravkar zaposlil tudi kot promotorko svojega novega rdečila za ustnice Rouge Dior Ultra Rouge.

Med drugimi virtualnimi vplivneži sta tudi Bermuda s 119 tisoč sledilci in Ronnie Blawko (edini moški v skupini) s 134 tisoč sledilci.


Naročnik oglasne vsebine je Renault Nissan Slovenija.

Ne spreglejte