Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Četrtek,
12. 7. 2018,
18.34

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

1

Natisni članek

kriminal Apple Kalifornija rop iPhone

Četrtek, 12. 7. 2018, 18.34

5 let, 9 mesecev

Še ena Applova trgovina žrtev roparjev

V nekaj sekundah nagrabili za 25 tisoč evrov iPhonov in prenosnikov #video

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

1

Štirje nepridipravi so potrebovali le nekaj sekund, da so vpričo prodajalcev in kupcev Applove trgovine v kalifornijskem kraju Fresno ukradli za 27 tisoč ameriških dolarjev (25 tisoč evrov) izdelkov.

Mnogi posamezniki, trgovine in ustanove ugotovijo, kaj vse se lahko zgodi že zaradi nekaj sekund neprevidnosti, šele, ko to boleče začutijo na lastni koži.

Seznamu tistih, ki so se tega naučili na najmanj zaželen način, se je pridružila Applova trgovina v nakupovalnem središču Fashion Fair Mall v kalifornijskem mestu Fresno. Navzoči zaposleni in obiskovalci se prejšnji konec tedna niso niti znašli v teh nekaj sekundah, ko je roparska četverica nagrabila svoj plen, za katerega se je pozneje izkazalo, da je vreden 27 tisoč ameriških dolarjev (25 tisoč evrov).

Trgovine Apple Store (fotografija je simbolična) so zadnje čase v Kaliforniji pogosto tarča roparjev - v zadnjem napadu prejšnji konec tedna je roparska četverica v pičlih nekaj sekundah odnesla za 25 tisoč evrov prenosnikov in pametnih telefonov iPhone. | Foto: Reuters Trgovine Apple Store (fotografija je simbolična) so zadnje čase v Kaliforniji pogosto tarča roparjev - v zadnjem napadu prejšnji konec tedna je roparska četverica v pičlih nekaj sekundah odnesla za 25 tisoč evrov prenosnikov in pametnih telefonov iPhone. Foto: Reuters

Samo en mimoidoči jih je poskusil ustaviti

Varnostne kamere so posnele, da so štirje mladeniči z dveh miz iztrgali in nagrabili 26 prenosnih računalnikov in iPhonov. Ob tem jih je poskusil ustaviti zgolj en mimoidoči, ki so ga plenilci z lahkoto potisnili vstran, so poročali ameriški mediji.

Policija išče storilce, ki jih opisuje kot štiri temnopolte moške, stare od 16 do 18 let. Z njimi je sodelovala tudi peta oseba, ki je bil voznik avtomobila, s katerim so zbežali s prizorišča.

Applove trgovine priljubljena tarča roparjev

Približno pred tremi tedni so v kalifornijskem mestu San Luis Obispo na zelo podoben način oropali še eno Applovo trgovino, zato so policisti vedno bolj naklonjeni povezovanju teh dogodkov.

Sicer pa so bile Applove trgovine v ZDA zadnjih nekaj let že večkrat tarče roparjev. Od oktobra so na širšem območju San Francisca oropali enajst Applovih trgovin, pri nekaterih napadih pa so sodelovale tudi skupine do deset roparjev, med drugim poroča spletna stran Digital Trends.

Ne spreglejte