SiolNET. Digisvet Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V ljubljanski Tobačni zaživel prvi slovenski kreativni center Poligon

4

termometer

V prostorih nekdanje Tobačne tovarne v Ljubljani je zaživel prvi slovenski kreativni center Poligon.

Ta bo združeval slovenske skupnosti, ki delujejo na področju kreativnih ekonomij, socialnega podjetništva in kulture. V teh dneh že potekajo informativni dnevi za potencialne uporabnike prostora, uradno odprtje pa bo v ponedeljek.

Skupnosti, ki delujejo na področju kreativnih ekonomij, socialnega podjetništva in kulture, so zrasle kot odgovor na gospodarsko krizo in z njo naraščajočo prekernostjo predvsem mladih profesionalcev, je sporočil direktor centra Luka Piškorič.

"Namen Poligona je danes opolnomočiti vse mlade, ki jim je samozaposlitev edina možnost za preživetje. Če sediš doma sam, izoliran, boš veliko težje dobil in kakovostno izvajal projekte, kot če si del večje skupnosti ustvarjalcev različnih profilov, ki si lahko medsebojno pomagajo," je zapisal.

Soustanovitelji Poligona so iniciative Slovenia Coworking, Slovenia Crowdfunding, Kreativna cona Šiška (Rompom) in Ljudje.si, ki so v dobrih dveh letih v razvoj coworking in crowdfunding kulture v Sloveniji vložile več kot 5.000 ur prostovoljnega dela. Platformo iniciative za zdaj vzpostavljajo še brez kakršnekoli pomoči države.

Poligon bo temeljil na metodi dela coworking in se nadgrajeval z različnimi vsebinami, ki bodo namenjene stalnim in občasnim uporabnikom. V Poligonu bosta delovala dva specializirana laboratorija (Poligon Maker Lab in Crowdfunding Lab), zasnovali pa so tudi vsebinske programe, ki so namenjeni skupnosti, da izpili svoja znanja in veščine, da se lahko nadalje profesionalno razvijajo.

V Poligonu bosta tudi knjižnica in trgovinica z izdelki slovenskih oblikovalcev ter uspešno realiziranimi izdelki slovenskih kampanj množičnega financiranja. Več informacij o Poligonu je na voljo na spletnem naslovu www.poligon.si.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin