SiolNET. Digisvet Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Uporabniki spletne strani za varanje so plačevali za flirt z računalniškimi programi

1

termometer

 | Foto:
Iz podatkov, ki so jih portalu Ashley Madison ukradli hekerji, je razvidno, da so moški uporabniki plačali za vroč klepet z domnevno uporabnico, ki je bila v resnici računalniški program.

Spletna stran za varanje Ashley Madison, ki so jo napadli hekerji, ti pa so prejšnji mesec izdali več kot sto gigabajtov podatkov o uporabnikih in poslovanju, naj bi ustvarila na tisoče računalniških programov, ki so se izdajali za ženske in klepetali z moškimi uporabniki – ti pa so za to mastno plačevali.

Za vroče pogovore z nikomer odšteli tudi 250 evrov Ženski računalniški programi oziroma femboti so bili namenjeni privabljanju moških uporabnikov na portal Ashley Madison. Po registraciji so lažni profili žensk z njimi začeli flirtati in jih prepričali v to, da so kupili pakete kreditov – interne valute, ki so jo nato lahko zapravili za nadaljnji klepet z "ženskami", piše spletna stran Gizmodo.

Cena kreditov je znašala od 60 ameriških dolarjev za najmanjši paket pa kar do 290 dolarjev za tistega z največ krediti. Te so uporabniki nato porabili za pošiljanje e-sporočil profilom, ki so bili domnevno last uporabnic Ashley Madison, pa tudi za prebiranje njihovih odgovorov. A kot razkriva Gizmodo, je kar 80 odstotkov prvih uporabnikov, ki so kupili kredite, pravzaprav plačevalo za generično flirtanje s femboti.

Dešifriranih že 11 milijonov ukradenih gesel Skupina hekerjev CynoSure Prime, ki analizira ukradene podatke Ashley Madison, pa je pred dnevi na spletu objavila vest, da je z novim algoritmom strla že 11 milijonov gesel od 36 milijonov, piše portal Ars Technica. To pomeni, da lahko hekerji dostopajo do ukradenih profilov in si ogledajo podrobnosti o uporabnikih spletne strani za varanje. V prihodnjih dneh naj bi dešifrirali še približno štiri milijone najpreprostejših gesel. Kot so zapisali na blogu, večina uporabnikov Ashley Madison pri ustvarjanju profilov ni razmišljala o čim boljši zaščiti zasebnosti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin