Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Sreda,
6. 9. 2017,
16.28

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Samsung Samsung Galaxy Note 8 Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy S8 Plus Bernard Purkart pametni telefoni Telekom Slovenije

Sreda, 6. 9. 2017, 16.28

6 let, 6 mesecev

Slovenska predstavitev phableta Samsung Galaxy Note 8

"Uporabniki phabletov Note so nam najbolj zvesti!"

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Samsung Galaxy Note 8, slovenska predstavitev | Foto Srdjan Cvjetović

Foto: Srdjan Cvjetović

Najboljši, najzmogljivejši, najbolj dovršen (in najdražji) Samsungov pametni telefon do zdaj so uradno predstavili slovenskim medijem in javnosti.

Dva tedna po svetovni premieri v New Yorku, nekaj dni po tem, ko smo ga že lahko vzeli v roke na sejmu IFA v Berlinu, sredi obdobja zbiranja prednaročil in le dober teden pred začetkom redne prodaje v Sloveniji in mnogih drugih državah sveta so najnovejši Samsungov pametni telefon z velikim zaslonom (phablet) Samsung Galaxy Note 8 uradno predstavili tudi v Sloveniji.

Velik, a ne prevelik

O lastnostih najnovejšega Samsungovega telefona najvišjega razreda je že veliko znanega. Med njegovimi najpomembnejšimi prednostmi so pri slovenski podružnici Samsunga izpostavili veliki zaslon premera 160,5 milimetra z "brezkončnim prikazom" od roba do roba in izboljšano pisalo S-Pen, ki bo, kot pravijo, še bolj odprlo možnosti izražanja kreativnosti.

Kljub svoji velikosti se Note 8, pravijo pri Samsungu, lepo prilega enoročni uporabi, za kar poskrbi rahla ukrivljenost.

Kljub svoji velikosti se Note 8, pravijo pri Samsungu, lepo prilega enoročni uporabi, za kar poskrbi rahla ukrivljenost. | Foto: Srdjan Cvjetović Kljub svoji velikosti se Note 8, pravijo pri Samsungu, lepo prilega enoročni uporabi, za kar poskrbi rahla ukrivljenost. Foto: Srdjan Cvjetović

Zaslon namesto kopice malih listkov

Med praktičnimi novostmi in inovacijami novega Nota so izpostavili možnost ustvarjanja zapiskov in opomb s pisalom S-Pen po zaslonu – tudi takrat, ko je zaslon zaklenjen.

Ti zapisi se dodajo v način stalno aktivnega zaslona (Always On Display), ki ob zaklenjenem zaslonu ves čas prikazuje vsebino, a ob zelo varčni porabi energije.

Dve glavni kameri na hrbtni strani za različne poudarke

Note 8 ima dve kameri na hrbtni strani, ena je s širokokotnim in druga s telefoto objektivom, kar omogoča jasno povečavo oddaljenih objektov. Sprotno ostrenje z različno globinsko ostrino omogoča različne poudarke izbranih motivov na različnih razdaljah, možnost dvojnega zajema pa omogoča hkratno slikanje dveh fotografij – ene s širokokotnim, druge pa s telefoto objektivom.

Pisalo S-Pen je od nekdaj bilo sestavni del identitete Samsungovih phabletov Note. | Foto: Srdjan Cvjetović Pisalo S-Pen je od nekdaj bilo sestavni del identitete Samsungovih phabletov Note. Foto: Srdjan Cvjetović

"Neprijetnosti se ne bodo ponovile!"

Osmi Note gradi na vseh dobrih lastnostih predhodnikov: odpornost proti vodi in prahu po standardu IP 68, hitro brezžično polnjenje, preverjanje pristnosti s prstnimi odtisi …

Ali se osmici lahko pripetijo težave z akumulatorji, ki so pokopale sedmico? "Opravili smo zelo intenzivna sistematska osemstopenjska testiranja, ki so jih potrdile tudi neodvisne preizkuševalske avtoritete in so zanesljivo najstrožja v panogi. Vgradili smo nova programska in druga spoznanja, z vsem tem smo poskrbeli, da se neprijetnosti ne bodo ponovile," je odgovoril vodja prodaje v Samsungu Bernard Purkart.

Redna prodaja pametnega telefona Samsung Galaxy Note 8 se bo začela v petek, 15. septembra, zbiranje prednaročil (kjer je kot darilo Samsungova postaja DeX) se konča dan prej. | Foto: Srdjan Cvjetović Redna prodaja pametnega telefona Samsung Galaxy Note 8 se bo začela v petek, 15. septembra, zbiranje prednaročil (kjer je kot darilo Samsungova postaja DeX) se konča dan prej. Foto: Srdjan Cvjetović

Pri mobilnih operaterjih je lahko ceneje od 999 evrov

Prvi Samsungov prodajnik v Sloveniji je obenem dodal, da so slovenski uporabniki phabletov Note med najbolj zvestimi. "Zadovoljni smo tudi z dozdajšnjim potekom prednaročil, ta potekajo pri vseh večjih slovenskih mobilnih operaterjih in v izbranih trgovinah, saj smo jih prejeli več kot države v regiji, ki imajo dvakrat več prebivalcev kot mi."

Priporočena maloprodajna cena za Samsung Galaxy Note 8 je 999 evrov, a je v ponudbi mobilnih operaterjev v zameno za zvestobo naročniškega razmerja cena lahko nižja. Vsem, ki se za Note 8 odločijo v prednaročilu, bo Samsung podaril postajo DeX, njena priporočena maloprodajna cena je 160 evrov, s katero lahko Note 8 (ali S8 oziroma S8+) postane (skoraj po)polni približek računalniškega jedra.

Ne spreglejte