SiolNET. Digisvet Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Twitter išče milijardno posojilo

3

termometer

Med pripravami na začetek javne prodaje delnic, od katere pričakujejo 10 milijard ameriških dolarjev, Twitter išče posojilo v vrednosti ene milijarde ameriških dolarjev.

Podjetje, ki po neuradnih in nepotrjenih virih pričakuje, da bo javno prodajo svojih delnic začelo pred koncem novembra, je po poročanju časnika The New York Post v pogovoru z bankama JP Morgan Chase in Morgan Stanley s sedežem na newyorškem Wall Streetu za pridobitev posojila, vrednega do milijardo ameriških dolarjev (dobrih 735 milijonov evrov). Točnega datuma, kdaj bodo njihove delnice naprodaj, še niso razkrili, tudi zato, ker jih ameriška zakonodaja, če letni prihodki ne dosegajo ene milijarde ameriških dolarjev, k temu ne zavezuje prej kot 21 dni pred začetkom javne prodaje.

Sredstva iz tega posojila bi Twitter namenil krepitvi svojega tržnega položaja in vrednosti, predvidoma tudi z nakupi, ki bi izboljšali njegove finančne zmožnosti, in širitvijo na tuje trge. Pred kratkim so tako kupili mobilno oglaševalsko omrežje MoPub in storitev Trendrr, ki spremlja vzporedno klepetanje uporabnikov na drugem zaslonu med spremljanjem televizijskega sporeda na zaslonu televizorjev.

Twitter - uporablja ga več kot 200 milijonov uporabnikov po vsem svetu - tako nadaljuje dobro utečeno pot financiranja tehnoloških podjetij neposredno pred začetkom javne prodaje delnic. Facebook je pred začetkom prodaje svojih delnic (ki sicer ni izpolnila pričakovanj) pridobil finančni paket v vrednosti osem milijard ameriških dolarjev, podjetje za omrežne družabne igre Zynga pa v vrednosti okoli ene milijarde ameriških dolarjev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin