Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Ponedeljek,
14. 1. 2013,
16.41

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 14. 1. 2013, 16.41

7 let, 12 mesecev

Turk: TSstartup je lahko vzgled za druga podjetja

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Minister Žiga Turk je obiskal prostore Telekomovega podjetniškega pospeševalnika TSstartup in se podrobneje seznanil s tem projektom ter delom in dosežki sodelujočih ekip.

"Vse pohvale Telekomu Slovenije za pogum in podporo," je ob koncu ogleda povedal minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk. Po njegovem mnenju je TSstartup odličen primer, kako lahko velika podjetja spodbujajo podjetništvo na vendarle dostopen in učinkovit način, obenem pa upa, da se bo TSstartup lahko uveljavil tudi kot regijsko središče pospeševanja podjetništva. Priložnosti brez obveznosti Po pogovorih s člani vseh sodelujočih ekip je Turk izrazil zadovoljstvo nad idejami, zlasti tistimi, ki so na prvi pogled zelo preproste, a vendarle učinkovite in uporabne. Zanimalo ga je zlasti, kakšne možnosti in priložnosti bodo imele sodelujoče ekipe, ko se bo v kratkem izteklo njihovo delo v TSstartupu. V Telekomu Slovenije jih ne zavezujejo k ničemur, a jim odpirajo prosto pot za navezavo nadaljnjega, tudi dolgoročnega sodelovanja, ki bo temeljilo na vzajemni uspešnosti, je povedal vodja projekta TSstartup pri Telekomu Slovenije Aleš Smokvina. Čez en teden slavnostna prireditev ob koncu prvega kroga Minister Turk je želel iz prve roke izvedeti več o zasnovi in izvedbi projekta TSstartup, kajti prav on bo govorec ob slovesnem koncu prvega kroga TSstartup, ta bo v ponedeljek, 21. januarja. Takrat bodo tudi razglasili enega ali več zmagovalcev, ki si bodo razdelili nagradni sklad v vrednosti 30 tisoč evrov.

Sodelujoče ekipe bodo komisiji, v kateri so tako strokovnjaki Telekoma Slovenije kot tudi iz drugih ustanov, dostavile in predstavile svoje dosežke do tega četrtka, nato pa bodo člani komisije imeli težko delo izbrati tiste, ki so resnično izstopali. Vsi projekti so dobri, vse ekipe že imajo delujoče rešitve ali vsaj demo različice, nekatere ekipe pa so s svojimi projekti tudi že na trgu, je ob tem še dodal Smokvina.

Ne spreglejte