Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Petek,
30. 9. 2016,
9.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Pink Ribbon Europa Donna rak dojke dobrodelnost Samsung Telekom Slovenije Samsung Galaxy A5 2016

Petek, 30. 9. 2016, 9.50

6 let, 6 mesecev

Tudi letos v ponudbi Telekoma Slovenije mobitel z dobrodelnim namenom

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Pink Ribbon 2016 | Foto Telekom Slovenije

Foto: Telekom Slovenije

Tradicionalna pobuda Telekoma Slovenije in Samsunga se nadaljuje tudi letos – letošnji mobilni telefon Pink Ribbon je posebej prirejeni Samsung Galaxy A5 2016. Za pomoč pri čim zgodnejšem odkrivanju morebitne bolezni raka dojk je na voljo posebna mobilna aplikacija.

Vsako leto oktobra, ki je posvečen ozaveščanju o raku dojk, Telekom Slovenije in Samsung pripravita posebno različico izbranega modela mobilnega telefona in ga opremita z imenom Pink Ribbon.

Dobrodelnost z darilom

Letos je to Samsung A5 2016, katerega različica Pink Ribbon bo ekskluzivno na prodaj v Telekomovih centrih po vsej Sloveniji od ponedeljka, 3. oktobra.

Ena od najpomembnejših posebnosti tega telefona je tudi letos dobrodelnost: od vsakega prodanega telefona Pink Ribbon bosta Telekom Slovenije in Samsung namenila deset evrov združenju za boj proti raku dojk Europa Donna.

Za svojo dobrodelnost bodo kupci nagrajeni z brezplačnim zaščitnim ovitkom v barvi izbranega telefona, so še sporočili iz Telekoma Slovenije.

V treh barvah, z vezavo naročniškega razmerja ugodneje

Pametni telefon Samsung Galaxy A5 2016 deluje z operacijskim sistemom Android, njegovo kovinsko ohišje pa je na voljo v črni, zlati in rožnatozlati barvi. Diagonala njegovega zaslona Super AMOLED meri 5,2 palca (13,2 centimetra), ločljivost fotoaparata na hrbtni strani je 13 milijonov pik. Na voljo je 16 gigabajtov vgrajenega shrambnega prostora, kar je mogoče nadgraditi s pomnilniško kartico microSD.

Z namensko aplikacijo Breast Test - Zaupaj svojim rokam želijo spodbuditi dekleta in ženske vseh starosti od poznih najstniških letih k rednemu in pravilnemu samopregledovanju, ki je najpomembnejši način za zgodnje odkrivanje raka dojk. | Foto: Soline Z namensko aplikacijo Breast Test - Zaupaj svojim rokam želijo spodbuditi dekleta in ženske vseh starosti od poznih najstniških letih k rednemu in pravilnemu samopregledovanju, ki je najpomembnejši način za zgodnje odkrivanje raka dojk. Foto: Soline

Redna maloprodajna cena dobrodelnega mobitela je 440 evrov, ob sklenitvi naročniškega razmerja pa je ta cena občutno nižja in omogoča plačilo na obroke. Ob vezavi za 24 mesecev bo mesečni obrok 11,50 evra, skupna cena je tako 276 evrov. Ob vezavi za 12 mesecev je skupna cena 324 evrov, saj mesečni obrok v času vezave znaša 27 evrov, so še sporočili iz Telekoma Slovenije.

Za zgodnje odkrivanje raka dojk v pomoč mobilna aplikacija

Na tem in vsakem drugem telefonu z operacijskim sistemom Android si pri preventivnem samopregledovanju dojk ženske lahko pomagajo z brezplačno aplikacijo Breast Test - Zaupaj svojim rokam, ki je na voljo v spletni trgovini Google Play.

S to aplikacijo želijo spodbuditi dekleta in ženske vseh starosti od poznih najstniških letih k rednemu in pravilnemu samopregledovanju, ki je najpomembnejši način za zgodnje odkrivanje raka dojk. Aplikacija omogoča nastavljanje opomnika za mesečni samopregled, preverjanje slikovnega prikaza pravilnega samopregledovanja in kronološko spremljanje ugotovitev oziroma morebitnih sprememb. 

"Naučimo se poslušati in opazovati svoje telo!"

"Z aktivnostmi, ki jih izvajamo tako v rožnatem oktobru kot vse leto, ozaveščamo o raku dojk ter pomenu rednega samopregledovanja in udeležbe v preventivnih presejalnih programih, ki so namenjeni zgodnjemu odkrivanju sprememb. Za svoje zdravje smo odgovorni sami, tako da poskrbimo za zdrav življenjski stil z zdravo prehrano in redno telesno aktivnostjo ter se naučimo poslušati in opazovati svoje telo. Predvsem pa – ob kakršnihkoli spremembah ne odlašajmo z obiskom zdravnika," je letošnji mobitel Pink Ribbon pospremila predsednica slovenskega združenja za boj proti raku dojk Europa Donna Mojca Senčar.

Ne spreglejte