Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 9. 2015,
20.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

aplikacije študij organizacija nasveti mali junaki

Sreda, 30. 9. 2015, 20.04

8 let

Top 10 aplikacij za študente

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Izbrali smo nekaj aplikacij, ki bodo olajšale vsakdan in študij študentov, ti so danes začeli novo študijsko leto.

Odpiralni časi Kako dolgo je odprta knjižnica v središču mesta? Je prodajalna v bližini študentskega doma odprta ob sobotah? Kje so najbližji kino, bencinski servis, bankomat? Na vsa vprašanja odgovori aplikacija Odpiralni časi, ki omogoča iskanje odprtih bank, pošt, trgovin, bankomatov v naši bližini. Aplikacija bo v pomoč tistim, ki se v kraju šolanja še ne znajdejo.

Toshl Toshl je aplikacija slovenskega izvora, nekateri ji pravijo tudi mobilna beležka stroškov, saj ponuja preprost in pregleden servis beleženja in organiziranja finančnih izdatkov. Ker je študentski žep prej prazen kot poln, bo ta aplikacija kot nalašč za vse, ki želijo natančen pregled nad svojimi izdatki in prihodki. Študentsko delo, štipendija, stroški s študijem, bivanjem in zabavo – v Toshlu lahko vse zabeležite in nato analizirate morebitne prihranke.

Napovednik Pomemben del študentskega življenja so tudi druženje, zabava in prostočasne aktivnosti. Napovednik je mobilna različica spletne strani, ki velja za najbolj uporabljan slovenski vodnik po dogodkih. Aplikacija prikazuje dogodke, ki se na določen dan odvijajo v vašem mestu. Na voljo so sporedi glasbenih, gledaliških, uprizoritvenih, razstavnih in drugih dogodkov, kinosporedi, TV-sporedi in podobno.

Prevoz.org Sestavni del študentskega obdobja je tudi prevažanje iz domačega kraja do kraja šolanja – če seveda ne živite v kraju, kjer študirate. Pri iskanju alternativnih, pogosto tudi cenejših prevozov vam bo v pomoč spletna stran oziroma aplikacija Prevoz.org. V njej preprosto označite kraj odhoda in prihoda, aplikacija pa vam bo prikazala seznam ponujenih prevozov na izbrani relaciji. Prevoz lahko ponudite tudi sami in si tako znižate potne stroške.

Grem z vlakom Če raje potujete z vlakom, vam bo v pomoč aplikacija Slovenskih železnic Grem z vlakom. Ta prikazuje podatke o voznih redih vlakov, informacije o zamudah ter ovirah v prometu. Prikazane so tudi priljubljene relacije, ki jih lahko dodajate uporabniki, tako na primer do voznih redov z vaše postaje hitreje dostopate. Navedene so tudi redne cene vozovnice in cene s popusti. Za optimalno delovanje aplikacije in natančno osveževanje podatkov potrebujete internetno povezavo.

Ljubljana Bus, Trola Študentom, ki študirajo v Ljubljani, bosta bržkone prav prišli aplikaciji Ljubljana Bus ali Trola, ki prikazujeta prihode mestnih avtobusov na izbrano postajališče. V iskalnik vpišete postajo, na kateri želite vstopiti na avtobus, ter številko avtobusa. Aplikacija nato prikaže prihodnje tri prihode avtobusov na izbrano postajo. Prav tako avtobusna postajališča prikaže na zemljevidu, kar pride prav, če iščemo najbližje postajališče ali traso določenega avtobusa.

Najdi.si Zemljevid Interaktivna aplikacija omogoča iskanje po geografskih pojmih (kraji, ulice), organizacijah (podjetja, fakultete, lokali) ali interesnih točkah (kulturne zanimivosti, parkirišča, bankomati, športni objekti) v Sloveniji. Z aplikacijo se lahko lažje orientirate, saj prikaže vašo trenutno lokacijo na zemljevidu in oddaljenost do lokacije, ki jo iščete. Prikaže vam tudi poti do iskane lokacije – tudi tisto, do katere najlažje in najhitreje pridete peš.

Prehrana Slovenska aplikacija Prehrana ponuja seznam vseh restavracij, ki ponujajo bone za študente. Omogoča iskanje restavracij v bližini, pregled odprtih restavracij in izbiro priljubljenih lokalov. Uporabnik lahko restavracije tudi ocenjuje ter zapiše svoje mnenje o ponudbi.

Evernote Evernote je preprosto – beležka. In hkrati veliko več kot to. V aplikaciji lahko ustvarjamo sezname, zabeležke, zapiske, fotografije, zvočne posnetke in večje datoteke. Te lahko pošiljamo tudi prek spletne pošte (recimo sošolcem), jih delimo na družbenih omrežjih in podobno.

Sunrise Aplikacija Sunrise je koledar, v katerega vpisujete svoje opravke in obveznosti. Te so prikazane na pregleden in dinamičen način. Ponuja tudi možnost izmenjave sporočil, če se na primer dogovarjate za sestanek ali s sošolci usklajujete uro za izdelavo seminarja. Aplikacija se poveže z družbenimi omrežji in vas opozarja na dogodke, rojstne dneve in podobno.

Ne spreglejte