Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Sreda,
6. 1. 2016,
17.35

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Samsung nosljive naprave

Sreda, 6. 1. 2016, 17.35

7 let, 12 mesecev

Tokrat hibridna tablica in pametni uri z luksuznim presežkom

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Povsem po pričakovanjih: Samsung v Las Vegasu ni predstavil pametnega telefona, temveč pametni uri in, morda malo manj pričakovano, zmogljivo hibridno tablico.

Če je kdo vendarle mislil, da bo Samsung svoj novi pričakovani pametni telefon najvišjega razreda predstavil že na sejmu CES, je zdaj dokončno jasno, da bo moral počakati vsaj do konca februarja na Mobile World Congress v Barceloni.

A ker se v Las Vegasu kar tare najrazličnejših nosljivih naprav (tudi pametne tekaške čevlje so zasledili tisti, ki so na dogodku navzoči), si Samsung ni smel privoščiti, da bi manjkal na tem polju in se je izkazal z luksuznimi različicami svoje že znane pametne ure Gear S2. Samsung Galaxy TabProS – prvi AMOLED na Windows tablici Da pa le ne bi ostalo samo pri tem, je tistim, ki pričakujejo kaj konkretnejšega, predstavil Galaxy TabProS. Rečejo mu tablica dva-v-enem, a bi mu lahko rekli tudi hibridni računalnik – v obeh primerih gre za tablico z 12-palčnim zaslonom (30,5 centimetra), ki deluje na operacijskem sistemu Windows 10 in s preprostim priklopom tipkovnice postane (skoraj) prenosni računalnik.

Južnokorejci ne pozabijo poudariti, da je na njihovi tablici, ki jo poganja procesor Intel Core M šeste generacije s taktom 2,2 gigaherca, prvi zaslon s tehnologijo AMOLED za operacijski sistem Windows. Odlikujeta ga globlji barvni kontrast in energetska učinkovitost, zaradi katere akumulator s kapaciteto 5200 miliamperskih ur opravi več dela med sprehodi do vtičnice. Prav tako navajajo, da je to prvi tablični računalnik s podporo najnaprednejši različici mobilnega podatkovnega prenosa v mobilnih omrežjih četrte generacije LTE (Cat 6) – tam, kjer jo omrežja že imajo. Tablica bo februarja naprodaj po vsem svetu, na njeno priporočeno maloprodajno ceno pa bomo uradno morali še počakati.

Nadgradnja pametne ure Samsung Gear G2 Po vzoru pametne ure Samsung Gear S2 so se pri Samsungu odločili, da jo v novem letu nadgradijo z novimi materiali. Novi različici stavita na tiste, ki jim razkošje ni tuje, saj je pri eni ohišje narejeno iz 18-karatnega rožnatega zlata, pri drugi pa iz platine. K prvi sodi usnjeni pašček v barvi slonovine, k drugi pa črni usnjeni pašček.

Tudi ti dve uri bosta naprodaj od februarja in tudi za njiju še ne vemo, kolikšna bo priporočena maloprodajna cena. Toda od lanske objave klasične pametne ure Gear S2 se ni zgodila zgolj opcijska nadgradnja zunanje podobe, saj so v sodelovanju z raznimi partnerji, kot so CNN, Bloomberg, eBay, ESPN, Uber in Voxer, uro okrepili tudi z vidika dostopnih vsebin in storitev. Oblikovalci pa so prispevali nove številčnice in paščke za še večjo osebno prilagoditev Samsungovega zapestnega spremljevalca.

Ne spreglejte