Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Četrtek,
21. 1. 2016,
19.14

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

aplikacije nasveti fitnes rekreacija Matic Tomšič

Četrtek, 21. 1. 2016, 19.14

6 let, 6 mesecev

To so napravice in aplikacije, s katerimi boste tekli hitreje in izgubili več kilogramov

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Prečesali smo ponudbo osebne športne elektronike in izbrali naprave ter aplikacije, ki lahko slovenskega uporabnika spodbudijo k rekreaciji, hujšanju in izboljševanju športnih rezultatov.

Športne ure in zapestnice

Pametni telefon – popoln nadomestek športnih ur in zapestnic? Sodobni pametni telefoni lahko na nekaterih področjih dostojno zamenjajo pametne ure. Praktično vsi so opremljeni s pedometrom (senzor, ki šteje korake), anteno GPS (merjenje razdalje) in podporo brezžičnemu povezovanju s spletom. Nekateri modeli (na primer Samsung Galaxy S6 Edge+) imajo tudi optične merilce srčnega utripa.

Naštetih funkcij za športno in rekreativno dejavnost sicer ni mogoče izkoristiti brez ustreznih aplikacij, teh pa je na srečo ogromno. Izpostavljamo nekaj najbolj uporabnih:

Radi tečete in pri tem poslušate glasbo? To je naš najljubši prenosni predvajalnik Applov iPod Shuffle bo letos star že šest let (četrta generacija), a je še vedno naš najljubši prenosni predvajalnik glasbe mp3. Odlikujejo ga izjemna kompaktnost (tehta samo 12 gramov), preprosto upravljanje, odlična kakovost zvoka in kar solidno trajanje baterije. Pri polovični glasnosti baterija zdrži do 15 ur.

Slabosti? Priložene slušalke so neudobne za daljše poslušanje glasbe, datoteke mp3 lahko na predvajalnik nalagamo samo prek programa iTunes, cena je še vedno visoka (pri nas od 50 do 60 evrov).

Teh naprav, ki pomagata pri hujšanju, ni treba kupiti, saj ju verjetno že imate doma Osebna tehtnica: če želite shujšati, je preprosta (in natančna) osebna tehtnica ob ogledalu najboljši pokazatelj napredka. Z vsakodnevnim tehtanjem in (iskrenim) beleženjem podatkov v eno od aplikacij za zdrav življenjski slog ali pa v preprosto beležko boste tako točno vedeli, ali ste na pravi poti ali pa vaš režim treninga in prehranjevanja potrebuje nekaj dodelav.

Kuhinjska tehtnica: odlična v kombinaciji z aplikacijo za vodenje dnevnika prehrane MyFitnessPal. Kot smo s praktičnim primerom pojasnili v tem prispevku, je natančno beleženje količin zaužitih hranil eden ključnih dejavnikov pri izgubljanju telesne maščobe. Kadar boste s tem ciljem v mislih obroke pripravljali sami, nikar ne pozabite na kuhinjsko tehtnico.

Ne spreglejte