SiolNET. Digisvet Novice
1,35

termometer

  • Messenger
  • Messenger

To se zgodi, če ti v ustih eksplodira baterija

1,35

termometer

Američanu Andrewu Hallu je v ustih razneslo elektronsko cigareto oziroma tako imenovani vape. Kriv je bil baterijski vložek. Andrewu je eksplozija izbila sedem zob, utrpel je raztrganine ustnic in grla, po obrazu ima opekline druge stopnje.

Andrew Hall po obisku bolnišnice Andrew Hall po obisku bolnišnice Foto: Facebook

Andrew Hall je dogodek javno opisal v objavi na Facebooku. "Imel sem neverjetno srečo. Zgodilo se je v kopalnici, ki je razdejana. Ob sedmih izgubljenih zobeh in hudih opeklinah si že nekaj dni iz obraza, ust in grla vlečem delčke plastike in kovine."

Druge fotografije poškodb, ki jih je povzročila eksplozija elektronske cigarete - nazorno!

Hall zatrjuje, da je elektronsko cigareto, ki jo je sestavil sam, uporabljal tako, kot je treba. S tem se ne strinjajo številni uporabniki Facebooka, ki so komentirali njegovo javno objavo.

Prepričani so, da je pri izdelavi tako imenovanega vapa oziroma uparilnika naredil napako, zaradi katere je razneslo baterijo. To se namreč lahko zgodi, če uporabnik ne upošteva navodil proizvajalca.

Tole kadilcem elektronskih cigaret svetujejo v spletni prodajalni Nimbus:

"Pozor: Subohmsko uparjevanje je lahko nevarno, saj skozi baterijo tečejo visoki tokovi, kar lahko vodi do poškodbe baterijskega vložka, eksplozije ali celo požara, poleg tega pa lahko povzroči tudi hude fizične poškodbe. Zato uporabljajte samo ustrezne baterijske vložke varne kemijske zgradbe IMR in naprave z ustrezno elektronsko zaščito proti kratkemu stiku! Pred uporabo preverite, ali je vaša naprava oz. baterijski vložek sposoben prenesti tok, ki poteka skozi tuljavo v uparilniku!"

Srečo ima, da je ostal živ

Ostanki elektronske cigarete:

Foto: Facebook

Razdejanje v kopalnici:

Foto: Facebook Foto: Facebook

Zakaj in kako pa lahko poči oziroma se vname baterija v pametnem telefonu?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin