Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Četrtek,
15. 12. 2016,
15.24

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08

2

Natisni članek

LTE-Advanced Pro LTE/4G Telekom Slovenije

Četrtek, 15. 12. 2016, 15.24

6 let, 6 mesecev

Tisoč lokacij LTE/4G Telekoma Slovenije in nov hitrostni mejnik

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08

2

4G | Foto Telekom Slovenije

Foto: Telekom Slovenije

Telekom Slovenije je v svojem mobilnem omrežju dosegel hitrost 900 megabitov v sekundi in vključil že tisočo lokacijo svojega omrežja LTE/4G.

V laboratorijskem okolju omrežja LTE Advanced, ki deluje na frekvenčnem območju 1.800 in 2.600 megahercev, so med preizkusom presegli hitrost 900 megabitov v sekundi, v zunanjih pogojih na mobilnem terminalu kategorije 16, ki bo uporabnikom na voljo prihodnje leto, pa so dosegli 881 megabitov v sekundi.

Tisoč baznih postaj za omrežje, ki prevzema skoraj ves mobilni podatkovni promet

Bazna postaja 4G/LTE Telekoma Slovenije v kraju Žerjav v občini Črna na Koroškem ima zaporedno številko 1.000. | Foto: Telekom Slovenije Bazna postaja 4G/LTE Telekoma Slovenije v kraju Žerjav v občini Črna na Koroškem ima zaporedno številko 1.000. Foto: Telekom Slovenije V istem tednu pa je Telekom Slovenije v kraju Žerjav v občini Črna na Koroškem vklopil še eno bazno postajo 4G/LTE, ki je dobila zaporedno število tisoč. Pokritost prebivalstva z omrežjem 4G/LTE presega 97 odstotkov slovenskega prebivalstva, strmo, za kar 40 odstotkov na leto, pa naraščata tako število naprav LTE kot tudi obseg prenosa podatkov v mobilnem omrežju Telekoma Slovenije.

Prav v omrežju četrte generacije deluje že več kot 80 odstotkov vsega podatkovnega prometa, so še sporočili iz Telekoma Slovenije. Ob vedno večjem gledanju posnetkov visoke ločljivosti, naraščajočem obsegu storitev v oblaku in spletnih iger ter povezovanju napravsta visoka prenosna hitrost in odzivnost (majhna latenca) izjemno pomembni.

Decembrsko praznično darilo

Iz največjega slovenskega telekomunikacijskega operaterja so še sporočili, da naročniki mobilnih paketov Telekoma Slovenije decembra lahko izkoristijo praznično ponudbo za hitri mobilni prenos podatkov v omrežju LTE/4G – za en evro jim je na voljo 24-urni neomejeni prenos podatkov v mobilnem omrežju Telekoma Slovenije.

Za vklop storitve uporabniki pošljejo SMS z vsebino DAN I na številko 1918, po preteku zakupa pa ga lahko do konca leta po želji ponovno vklopijo.

Ne spreglejte