Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 11. 2015,
10.54

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

IAB Slovenija Matjaž Brumen digitalni marketing

Torek, 3. 11. 2015, 10.54

1 leto, 10 mesecev

Timotej Gala novi predsednik sveta Zavoda IAB Slovenija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vodenje Zavoda IAB Slovenija je s 1. novembrom prevzel Timotej Gala, ki sicer vodi YouTube partnersko agencijo DOT357. Vodenje IAB Slovenija pa je z novembrom prevzel Matjaž Brumen.

Predsedovanje svetu zavoda prevzema Timotej Gala, izvršni direktor za srednjo in vzhodno Evropo pri spletnem oglaševalskem podjetju Httpool.

Timotej Gala, dozdajšnji član sveta zavoda IAB Slovenija, je s 1. novembrom prevzel vlogo predsednika, ki jo je do zdaj opravljal Tomaž Pernovšek, direktor podjetja TSmedia. Pernovšek po zaključku enoletnega predsedniškega mandata ostaja član sveta zavoda in član upravnega odbora IAB Europe.

Ob prevzemu funkcije, s katero bo Gala v skladu z dogovorjeno rotacijo za eno leto zastopal interese uporabnikov storitev zavoda, je novi predsednik povedal: "Po dobrem letu smo na IAB pripravili dobro osnovo za učinkovito in uspešno delovanje zavoda v prihodnje. V naslednjem letu imamo dva ključna projekta, ki ju želimo uspešno izpeljati, saj bosta oba močno vplivala na rast samega trga, transparentnost in dvig znanja v industriji. Prvi projekt ADEX oziroma merjenje investicij v spletno oglaševanje smo že pripravili in začeli izvajati v letošnjem letu. Drugi projekt se nanaša na izobraževanje in certificiranje kadrov v panogi."

Matjaž Brumen novi vodja IAB Slovenija

Vodenje IAB Slovenija, ki je bilo od ustanovitve, 13. maja 2014, v rokah Marjana Novaka, direktorja revije Marketing magazin, pa z novembrom prevzema Matjaž Brumen. Brumen ima več kot 18 let izkušenj v marketingu, pričel je kot režiser televizijskih oglasov, zadnjih pet let pa je svoje delovanje posvetil predvsem marketingu digitalnih videovsebin.

"Celotno digitalno okolje se dnevno spreminja, to pa pomeni, da je še bolj ključno, da smo hitro seznanjeni z vsemi novostmi, trendi, raziskavami in pravnimi vidiki. Le na tak način lahko ostanemo na vrhu svojega delovanja. IAB Slovenija združuje veliko strokovnjakov, ki doprinašajo znanje na vseh področjih in ga uspešno prenašajo v prakso. Z veliko znanja, učenjem in delovanjem pod krovno organizacijo lahko bolje skrbimo za področje digitalnega okolja v Sloveniji," je ob prevzemu funkcije povedal Brumen.

Dosedanji direktor zavoda Marjan Novak je ob predaji funkcije povedal: "Moje delo je opravljeno. Ob prevzemu vodenja zavoda sem napovedal, da bom to počel eno leto. Vzpostavljene so bile vse začetne funkcije zavoda, za nadaljevanje uspešnega dela pa bo ključno premagovanje pregovorne slovenske nezaupljivosti ključnih ljudi v oglaševalski industriji do skupnih projektov in sodelovanja."

Ne spreglejte