Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 2. 2008,
19.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 5. 2. 2008, 19.41

8 let

Telsima in Iskratel objavila partnerstvo za WiMAX

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Telsima, vodilno svetovno podjetje za sisteme WiMAX, je objavilo sklenitev partnerske pogodbe OEM s podjetjem Iskratel za trženje produktov in rešitev širokopasovnega dostopa WiMAX.

V skladu s pogodbo je Iskratel vključil Telsimine produkte WiMAX v svoje večstoritveno dostopovno vozlišče SI3000 MSAN (Multi Service Access Node) in trži brezžične širokopasovne rešitve pod znamko SI3000 WiMAX. Rezultat tega je, da imata Telsimin StarMAX 6400 in Iskratelov SI3000 WiMAX isto arhitekturo platforme in plošč.

Vodilni v Srednji in Vzhodni Evropi Iskratel je v Srednji in Vzhodni Evropi ter državah SND znan kot vodilno razvojno in proizvodno podjetje za komutacijske in dostopovne infrastrukturne rešitve z več kot 50-letnimi izkušnjami pri prodaji vodilnim ruskim ponudnikom storitev.

Mitja Jelnikar, direktor prodaje in marketinga v Iskratelu, pravi: “Zadovoljni smo, da lahko vključujemo Telsimine tehnologije WiMAX v naš portfelj infrastrukturnih rešitev in jih tržimo v Vzhodni Evropi, Rusiji in drugih državah SND. Iskratelove rešitve WiMAX že uspešno delujejo v Rusiji, Kazahstanu, Tadžikistanu in Sloveniji. Prednost te rešitve je, da omogoča integracijo dostopa WIMAX v obstoječo družino produktov SI3000 MSAP, kar zagotavlja vse vrste širokopasovnega dostopa. Telsimina privlačna ponudba produktov omogoča, da lažje zagotavljamo fiksni, prenosni in mobilni dostop WiMAX našim kupcem.”

Veliko in rastoče povpraševanje po širokopasovnih storitvah “Vzhodna Evropa in Skupnost neodvisnih držav imata odlične pogoje za trženje storitev WiMAX kot rešitev za problem zagotavljanja širokopasovnega dostopa na zadnji milji,” je pojasnil Uroš Pivk, direktor prodaje za EMEA v Telsimi. “V državah Vzhodne Evrope in Skupnosti neodvisnih držav je odstotek širokopasovnih priključkov sorazmerno nizek, povpraševanje po širokopasovnih podatkovnih storitvah pa je veliko in hitro raste. Ker večina nekdanjih fiksnih omrežij v teh regijah ne more podpirati hitrih povezav, je brezžični širokopasovni dostop edina rešitev. Zato je partnerstvo med Iskratelom in Telsimo zelo primerno za uspešno trženje rešitev WiMAX ponudnikom telekomunikacijskih storitev na teh rastočih trgih.”

Ne spreglejte