Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 9. 2016,
9.49

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Grundig

Natisni članek

advertorial tehnologija digisvet Grundig

Četrtek, 8. 9. 2016, 9.49

2 meseca, 1 teden

Tehnološki velikan bo okrepil prisotnost na slovenskem trgu

Vsebino omogoča Grundig

Blagovna znamka Grundig, ki je bila pri nas do zdaj znana predvsem po radijskih sprejemnikih, želi slovenski trg v prihodnjih mesecih osvojiti z gospodinjskimi aparati, TV-sprejemniki ter kuhinjsko elektroniko in napravami za osebno nego. Ciljno občinstvo podjetja bodo kupci elektronike višjega cenovnega razreda.

Grundig je nemški proizvajalec gospodinjskih aparatov in potrošniške elektronike. Njegova blagovna znamka je od leta 2007 v lasti turškega podjetja Arcelik A. S., ki ima pod svojim okriljem tudi Grundigovega neposrednega tekmeca na trgu bele tehnike, znamko Beko. | Foto: Reuters Grundig je nemški proizvajalec gospodinjskih aparatov in potrošniške elektronike. Njegova blagovna znamka je od leta 2007 v lasti turškega podjetja Arcelik A. S., ki ima pod svojim okriljem tudi Grundigovega neposrednega tekmeca na trgu bele tehnike, znamko Beko. Foto: Reuters

Grundig se je na sejmu elektronike IFA, ki je v začetku meseca potekal v Berlinu, predstavljal kot blagovna znamka z največjo ponudbo gospodinjskih aparatov na svetu.

Grundigovi pralni stroji, kuhinjska oprema, TV-zasloni ter druge kategorije gospodinjskih aparatov in potrošniške elektronike spadajo v višji cenovni razred.

foot: Podjetje Grundig je s proizvodnjo bele tehnike pričelo leta 2013, danes pa tekmuje z najbolj uveljavljenimi znamkami na tem področju, kot so Beko, Bosch, Gorenje, Electrolux, Siemens, Samsung.

Grundig, kaj je novega?

Grundig s svojimi gospodinjskimi aparati stremi k petim ciljem - inovacijam, pametnemu povezovanju elektronike, prijaznosti do uporabnika in varčnosti ter trajnostnemu razvoju. Poglejmo, kako je te cilje podjetje doseglo na sejmu IFA 2016.

Inovacija

To je Grundigov Herb Garden, hladilniku podoben sobni rastlinjak, v katerem lahko vzgajamo svoje sveže začimbe in (v manjšem obsegu) tudi določene povrtnine. Česa podobnega na sejmu IFA 2016 nismo videli. | Foto: To je Grundigov Herb Garden, hladilniku podoben sobni rastlinjak, v katerem lahko vzgajamo svoje sveže začimbe in (v manjšem obsegu) tudi določene povrtnine. Česa podobnega na sejmu IFA 2016 nismo videli.

TV-zaslon z ločljivostjo 8K in tehnologijo kvantnih pik, ki omogočajo boljšo kakovost slike.  | Foto: TV-zaslon z ločljivostjo 8K in tehnologijo kvantnih pik, ki omogočajo boljšo kakovost slike.

Pametno povezovanje elektronike in prijaznost do uporabnika

Grundigov inovativni štedilnik ve, katere sestavine smo uporabili za kuho, in to javi hladilniku, ki preveri, koliko sestavin je še ostalo. Če jih zmanjkuje, to pove uporabniku ali pa kar sam naroči nove. | Foto: Grundigov inovativni štedilnik ve, katere sestavine smo uporabili za kuho, in to javi hladilniku, ki preveri, koliko sestavin je še ostalo. Če jih zmanjkuje, to pove uporabniku ali pa kar sam naroči nove.

Varčnost

Grundigovi pralni stroji sodijo v najučinkovitejši energetski razred. | Foto: Grundigovi pralni stroji sodijo v najučinkovitejši energetski razred.

Trajnostni razvoj

Grundig se je povezal z lastnikom Osterie Francescane (najboljše restavracije na svetu) Massimom Botturo (na fotografiji levo), ki zavzeto zagovarja odgovorno ravnanje s hrano. Grundigovi hladilniki znajo uporabniku predlagati, katere jedi lahko pripravi iz vseh sestavin, ki so mu še ostale v hladilniku in ki bi jih sicer zavrgel.  | Foto: Grundig se je povezal z lastnikom Osterie Francescane (najboljše restavracije na svetu) Massimom Botturo (na fotografiji levo), ki zavzeto zagovarja odgovorno ravnanje s hrano. Grundigovi hladilniki znajo uporabniku predlagati, katere jedi lahko pripravi iz vseh sestavin, ki so mu še ostale v hladilniku in ki bi jih sicer zavrgel.

 

Ne spreglejte