Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Ponedeljek,
11. 5. 2015,
17.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

vtičnik Kim Kardashian Kanye West

Ponedeljek, 11. 5. 2015, 17.55

6 let, 6 mesecev

Stop družini Kardashian v spletnem brskalniku

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ali ste se naveličali družine Kardashian, ki se je v družbenih omrežjih in drugod v spletu skoraj ne morete več obraniti? Aplikacija KardBlock obljublja odrešitev in več časa za pomembne novice.

Želim, da bi se uporabniki spleta posvetili pravim novicam in ne zvezdniškim govoricam, je povedal avtor aplikacije #KardBlock James Shamsi, ki obljublja odstranjevanje vseh sledi o družini Kardashian v pojavnih (pop-up) oknih ali drugje v spletnih brskalnikih. Eden od razlogov, zakaj se med branjem (predvsem ameriških) novic prej kot slej naleti na koga iz družine Kardashian, je tudi ta, da so na nek način povezani z drugimi zvezdniškimi imeni iz sveta športa ali zabave. Največ tovrstnega medijskega prostora jemljejo Kim Kardashian, njen mož Kanye West in njuna hči North West.

Aplikacija #KardBlock naj bi iz spletnega brskalnika odstranila vse, kar je povezano s to družino, in je, kot pravi Shams, namenjena vsem, ki jim ni mar, kaj kdo od Kardashianov misli, ne misli, počne ali ne počne, ima oblečeno, kakšne barve las ima – in teh je vsak dan več, je prepričan. "Moramo okrepiti zavest o na tisoče mrtvih v Nepalu in zbrati pomoč za tamkajšnje prebivalce. Ni nam vseeno za desettisoče, ki jih je pobila islamska država ISIS. Ni nam vseeno, da določeni ljudje vedo več o družini Kardashian kot o teh pomembnih temah," je odločen Shamsi.

Naslednji bo Justin Bieber Shamsi pa se pri uresničevanju svojega poslanstva ne bo ustavil pri družini Kardashian. Aplikacija, ki (nas) bo posredno razbremenila tudi vseprisotnosti Justina Bieberja med novicami, je že v razvojni fazi beta. "Zakaj delamo prilagoditev, ki bo onemogočila prikazovanje vsebin, povezanih z Justinom Bieberjem? Zato da boste imeli več časa in prostora za resnično življenjske teme," pravi Shamsi.

Vas mika, da bi #KardBlock namestili takoj? Žal to še ni mogoče, saj vtičnik za brskalnike še ni na voljo – a se lahko na uradni spletni strani www.KardBlock.com naročite, da vas po e-pošti obvestijo takoj, ko bo ta na voljo.

Ne spreglejte