Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Torek,
30. 9. 2014,
13.54

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Los Angeles Clippers Matic Tomšič

Torek, 30. 9. 2014, 13.54

7 let, 12 mesecev

Steve Ballmer Clippersom: Stran z iPadi!

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nekdanji direktor Microsofta in novopečeni lastnik košarkarskega kluba LA Clippers naj bi trenerjem in podpornemu osebju ukazal, da Applove tablice iPad zamenjajo z Microsoftovimi Surface.

"Najbrž se bomo znebili vseh teh iPadov, kajne?" naj bi bila ena prvih stvari, ki jih je Steve Ballmer, nekdanji izvršni direktor Microsofta, zdaj pa lastnik Los Angeles Clippers, kluba v ameriški košarkarski ligi NBA, rekel trenerju ekipe Docu Riversu, poroča Reuters. Ballmer, ki je Clipperse od Donalda Sterlinga letos kupil za dve milijardi ameriških dolarjev (1,6 milijarde evrov), kljub odhodu iz Redmonda (kjer ima sedež Microsoft) ostaja zvest računalniškemu velikanu. Zahteva po klubski menjavi odgriznjenega jabolka za logotip Oken ni edini primer Ballmerjeve lojalnosti – med drugim naj bi uporabo Applovih naprav že pred leti prepovedal tudi svoji družini.

Bosta Griffin in Paul ostala brez iPhonov? Mashable piše, da se superzvezdnikom losangeleških Clippersov, kot sta Blake Griffin in Chris Paul, ne bo treba posloviti od svojih telefonov. Ogrožena vrsta bodo v prvi vrsti namreč postale Applove tablice, ki jih med tekmami v ligi NBA uporablja trenersko osebje ob parketu. "Ko se televizijske kamere usmerijo v trenerja, ki z iPadom v roki igralcem razlaga taktiko, ESPN (ameriška športna TV-mreža) pravzaprav brezplačno oglašuje Applove izdelke," pravi Ballmer, ki naj bi tablice Surface uvedel še pred 28. oktobrom, ko se v ligi NBA začne nova sezona.

Microsoft in ameriški nogomet Microsoft je svojo prisotnost v športu v začetku meseca sicer okrepil tudi s pogodbo z ligo ameriškega nogometa NFL, piše Business Insider. Microsoft je s Surface, ki je postala uradna tablica lige NFL, opremil vse klube, kar je podjetje stalo približno 400 milijonov dolarjev (slabih 320 milijonov evrov). Astronomski vložek v promocijo tablice, ki sicer ni prodajna uspešnica kot njena Applova tekmica, se je Microsoftu že v prvem tednu po začetku lige NFL najbrž zazdel kot metanje denarja skozi okno – komentatorji tekem Surface namreč vztrajno imenujejo kar iPad.

Ne spreglejte