Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Četrtek,
31. 1. 2013,
15.46

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ultra HD

Četrtek, 31. 1. 2013, 15.46

7 let, 12 mesecev

Sonyjev televizor ločljivosti 4K v Sloveniji

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zaslon televizorja Sony BRAVIA LCD 3D meri 84 palcev (214 cm) in z ustrezno pripravljenimi vsebinami gledalcem ponuja tridimenzionalno izkušnjo slike in zvoka.

Nov televizor z modelno oznako KD-84X9005 in ločljivostjo 3840x2160 pik zagotavlja sliko s štirikrat višjo kakovostjo kot pri vsebinah z ločljivostjo Full HD. Kot so povedali slovenski predstavniki proizvajalca, skrivnost izjemne izkušnje ni v matriki (katere podrobnosti niso razkrili), temveč v obdelavi, za katero skrbijo trije procesorji in posebni algoritmi za sliko in zvok.

Največ zaslug ima procesiranje slike Tako naj bi bilo zahvaljujoč tehnologiji 4K X-Reality PRO kljub zelo majhnim količinam vsebin, ki lahko že v osnovi izkoristijo vse prednosti in razkošje 4K-prikaza, mogoče doživeti zadovoljiv približek tudi z običajnimi televizijskimi kanali – še bolj pa s tistimi, ki oddajajo HD-vsebine v HD-tehnologiji, kot je na primer informativni program in tekme lige prvakov na Planet TV. Zelo kakovosten prikaz lahko pričakujejo tudi gledalci vsebin na medijih DVD, še bolj pa BluRay.

Veliko pozornosti so namenili tudi zvoku, za kar predvsem skrbi deset vgrajenih zvočnikov s skupno izhodno močjo 50 vatov, posebej prirejenih za velike zaslone. Nov televizor visoko ločljive fotografije lahko prikaže v velikosti plakata, vgrajena programska oprema poleg predvajanja fotografij v visoki ločljivosti lahko poskrbi tudi za preprosto urejanje in kategoriziranje datotek s fotografijami.

K razkošju slike spada tudi (zelo) razkošna cena Nov televizor bo na ogled v ljubljanskem Sony Centru še dober teden. Poleg velikosti novega televizorja, ki ni skladna z velikostjo velikega dela stanovanj, je gotovo tudi cena tista, ki bo marsikoga odvrnila od nakupa – okoli 25 tisoč evrov. Na vprašanje o pričakovani prodaji tega televizorja v Sloveniji smo dobili odgovor, da je Sony v Sloveniji prodajal in prodal tudi dražje televizorje, zato pričakujejo, da se bo tudi zanj našlo nekaj kupcev.

Ne spreglejte