SiolNET. Digisvet Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sony se je povrnil k dobičku

4

termometer

Sony se je v minulem četrtletju, prvem v tekočem poslovnem letu, povrnil k dobičku; čisti dobiček je znašal 3,5 milijarde jenov (okoli 27 milijonov evrov). Bolje gre tudi Sharpu, ki je znižal izgubo.

Japonski proizvajalec elektronike je sicer enako obdobje lani končal z 24,6 milijarde jenov izgube, zdaj pa je tekoče poslovno leto začel z dobičkom. Prihodki od prodaje so se medtem zvišali za 13 odstotkov na 1710 milijard jenov. Dobiček iz poslovanja je znašal 36,4 milijarde jenov, kar je petkrat več kot pred enim letom. K temu sta pripomogla predvsem šibkejši jen in močna prodaja pametnih telefonov.

Sony je minulo poslovno leto, ki se je sklenilo konec marca, končal z dobičkom, kar je prvič v zadnjih petih letih; ustvaril je 43 milijard jenov čistega dobička.

Sharp počasi pleza Bolje pa gre tudi Sharpu. Ta je uspel v minulem četrtletju izgubo znižati, in sicer s 138,4 milijarde na 17,98 milijarde jenov. Družba je sicer ustvarila 3,01 milijarde jenov dobička iz poslovanja, potem ko je enako obdobje lani sklenila s 94,13 milijarde jenov izgube iz poslovanja.

Prihodki od prodaje so se zvišali za skoraj 33 odstotkov na 607,91 milijarde jenov. Sharp boljše poslovanje pripisuje predvsem nižjim stoškom in okrepljenemu povpraševanju po njegovih izdelkih.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin