Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Nedelja,
26. 8. 2018,
21.01

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,52

2

Natisni članek

napad ZDA streljanje

Nedelja, 26. 8. 2018, 21.01

5 let, 7 mesecev

Šokanten posnetek novega strelskega napada v ZDA, najmanj štirje mrtvi

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,52

2

Posnetek, napad | Tisti, ki so videli posnetek, sodeč po rdeči piki na majici enega od udeležencev turnirja ugibajo, da je strelec nanje meril z laserjem. | Foto Matic Tomšič / Posnetek zaslona

Tisti, ki so videli posnetek, sodeč po rdeči piki na majici enega od udeležencev turnirja ugibajo, da je strelec nanje meril z laserjem.

Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

V ameriškem mestu Jacksonville je za zdaj še neznani napadalec ali več njih začel streljati na udeležence turnirja v igranju športnih videoiger. Po poročanju ameriških medijev so umrle vsaj štiri osebe. Po spletu je zaokrožil tudi videoposnetek, ki je nastal med prenosom igre v živo, na katerem se slišijo streli in kriki žrtev. Neuradni viri trdijo, da je bil strelec eden od poražencev tekmovanja v videoigrah.

Do napada je prišlo v baru na tržnici Jacksonville Landing, kjer je potekal turnir v simulaciji ameriškega nogometa Madden 19. Potek turnirja so organizatorji prek spleta prenašali v živo, prekinilo pa ga je glasno streljanja iz orožja za zdaj še neznanega napadalca.

Policija v mestu Jacksonville je po poročanju ameriških medijev potrdila, da so potrjeno umrle najmanj štiri osebe, ki so bile v času streljanja na turnirju v videoigrah, deset pa je bilo ranjenih. Policisti naj bi ubili tudi enega od storilcev. Za zdaj še ni znano, ali je deloval sam. 

Policisti v zgornji objavi na Twitterju javnost tudi obveščajo, da se v okolici okrožja Jacksonville Landing ni varno zadrževati.

Jacksonville Landing, odprta tržnica ob vodi, kjer je potekala strelska drama. | Foto: Thomas Hilmes/Wikimedia Commons Jacksonville Landing, odprta tržnica ob vodi, kjer je potekala strelska drama. Foto: Thomas Hilmes/Wikimedia Commons

V drugih objavah je jacksonvillska policija razkrila tudi, da se mnogo ljudi tam še vedno skriva, ker jih je strah, da bi naleteli na napadalca. Pozivajo jih, naj pokličejo telefonsko številko 911 in policisti bodo prišli po njih. 

Kdo je strelec?

Po neuradnih informacijah, ki krožijo na Twitterju in po spletnih forumih ter v komentarjih na platformi Twitch, ki omogoča gledanje prenosov videoiger v živo, naj bi bil strelec razočaran udeleženec turnirja:

Spodnji posnetek pa naj bi nakazoval na to, da je napadalec na udeležence turnirja tik pred začetkom streljanja posvetil z laserskim namerilnikom:

 

Ne spreglejte