SiolNET. Digisvet Novice
0,54

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Brezplačna storitev SMS VELEPOSLANIŠTVO tudi uporabnikom Telekoma Slovenije

SMS, ki ga boste veseli, če se v tujini zalomi

0,54

termometer

vlak potovanje počitnice
Storitev obveščanja o diplomatskih predstavništvih Republike Slovenije med potovanjem in bivanjem v tujini, ki jo izvaja ministrstvo za zunanje zadeve, bo s 1. februarjem na voljo tudi uporabnikom mobilnih storitev Telekoma Slovenije.

Storitev obveščanja o diplomatskih predstavništvih Republike Slovenije med potovanjem in bivanjem v tujini, ki jo izvaja ministrstvo za zunanje zadeve, bo s 1. februarjem na voljo tudi uporabnikom mobilnih storitev Telekoma Slovenije.

Dokler smo na poti v tujini in vse poteka, kot si želimo, gotovo ne pomislimo na to, da bi poiskali kontaktne podatke najbližjega diplomatskega predstavništva Republike Slovenije.

A če se zgodi kakšna nevšečnost, zaradi katere bi potrebovali njihovo pomoč, je lahko vsak trenutek brez tega podatka zelo težaven.

Zdaj na voljo večini slovenskih uporabnikov mobilne telefonije

Prav zato je ministrstvo za zunanje zadeve septembra 2017 vpeljalo storitev SMS VELEPOSLANIŠTVO, ki se ji bo s 1. februarjem pridružil tudi Telekom Slovenije.

Izguba ali kraja potnega lista med potovanjem ali bivanjem v tujini je eden od najpogostejših razlogov za to, da državljani Slovenije poiščejo pomoč diplomatskih ali konzularnih predstavništev. Izguba ali kraja potnega lista med potovanjem ali bivanjem v tujini je eden od najpogostejših razlogov za to, da državljani Slovenije poiščejo pomoč diplomatskih ali konzularnih predstavništev. Foto: Bojan Puhek

Ker je Telekom Slovenije za svojega mobilnega operaterja izbralo 43,7 odstotka slovenskih mobilnih uporabnikov, bo pridružitev Telekoma Slovenije pomenila dostopnost te storitve večini slovenskih uporabnikov mobilne telefonije. Do zdaj so jo namreč spoznali samo uporabniki omrežij A1 Slovenija in Telemach, ki imata po zadnjih podatkih Agencije za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije (AKOS) skupaj 48,8-odstotni tržni delež med slovenskimi uporabniki mobilne telefonije.

Samsung Galaxy Watch LTE Digisvet Telekom Slovenije edini s podporo eSIM pri nas

Samodejno in brezplačno, za vsako državo

Storitev SMS VELEPOSLANIŠTVO deluje tako, da ob prijavi v omrežje tujega operaterja (največkrat je to ob prehodu državne meje, kar je lahko tudi ob pristanku na letališču v tujini) uporabnik samodejno in brezplačno prejme kratko sporočilo (SMS) s kontaktnimi podatki slovenskih diplomatskih in konzularnih predstavništev v državi, katere omrežje njegov telefon trenutno uporablja.

Če se v 30 dneh uporabnik večkrat prijavi v omrežje iste države, bo omenjeno sporočilo prejel samo ob prvi tovrstni prijavi.

Storitev SMS VELEPOSLANIŠTVO deluje tako, da ob prijavi v omrežje tujega operaterja (največkrat je to ob prehodu državne meje, kar je lahko tudi ob pristanku na letališču v tujini) uporabnik samodejno in brezplačno prejme kratko sporočilo (SMS) s kontaktnimi podatki slovenskih diplomatskih in konzularnih predstavništev v državi, katere operaterja je ravnokar izbral. Storitev SMS VELEPOSLANIŠTVO deluje tako, da ob prijavi v omrežje tujega operaterja (največkrat je to ob prehodu državne meje, kar je lahko tudi ob pristanku na letališču v tujini) uporabnik samodejno in brezplačno prejme kratko sporočilo (SMS) s kontaktnimi podatki slovenskih diplomatskih in konzularnih predstavništev v državi, katere operaterja je ravnokar izbral. Foto: Telekom Slovenije

Večja varnost, hitrejši postopki

Na ministrstvu za zunanje zadeve so iz dozdajšnjih izkušenj ugotovili, da tovrstno obveščanje povečuje varnost slovenskih državljanov v tujini in obenem skrajšuje postopke ob nujnih zadevah.

Zadovoljni so tudi uporabniki, ki diplomatska in konzularna predstavništva najpogosteje poiščejo zaradi izgube oziroma kraje dokumentov, prtljage ali denarja, pa tudi, ko potrebujejo različne druge informacije.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin