SiolNET. Digisvet Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenci v Las Vegasu prejemniki nagrade za najboljšo ekološko inovacijo

0

termometer

Slovensko podjetje Visionect je na sejmu zabavne elektronike CES v Las Vegasu za varčni zaslon Joan prejelo odličje za najboljšo inovacijo na področju ekološkega oblikovanja in trajnostnih tehnologij.

Joan, ki ga je razvilo ljubljansko tehnološko podjetje Visionect, je pametna digitalna tabla z obvestili, koledar in organizator dela z zaslonom, ki temelji na e-črnilu. Zaradi tega porabi 99 odstotkov manj energije od konkurenčnih izdelkov s klasičnimi zasloni LCD.

Rešitev Joan je namenjena predvsem uporabi v sejnih sobah, pri Visionect pa izpostavljajo preprosto uporabo, saj jo je brez kablov in posebnega mogoče namestiti (na podlago se pritrdi z magneti) in nastaviti v nekaj minutah. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, Joan z enim polnjenjem baterije deluje do tri mesece, njen programski vmesnik pa podpira integracijo s spletnimi koledarskimi storitvami, kot so Office 365, Google Apps in Microsoft Exchange.

Matej Zalar, direktor podjetja Visionect, je pojasnil, da je za rešitve, kot je Joan, v korporativnem svetu veliko zanimanja: "Pri Joan je ob izjemni energetski učinkovitosti bistvena predvsem podpora integraciji z obstoječimi (digitalnimi) koledarji, zaradi česar je še posebej preprosta za uporabo. Naše analize so pokazale, da trg takšno rešitev potrebuje že dlje časa," je povedal v izjavi za javnost.

To so lastnosti, ki so prepričale organizatorje sejma zabavne elektronike CES, ki te dni poteka v Las Vegasu. Podjetju Visionect in rešitvi Joan so podelili nagrado za eno najboljših inovacij na področju ekološkega oblikovanja in trajnostnih tehnologij. Med tisoči novih tehnologij in naprav na letošnjem sejmu CES je to odličje prejelo le še osem drugih kandidatov (klik na kategorijo Eco-Design and Sustainable Technologies).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin