SiolNET. Digisvet Novice
9,59

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Šef Googla si gradi "superjahto", kakršne nima noben drug bogataš

9,59

termometer

Sergey Brin
Sergey Brin naj bi svoj zrakoplov uporabljal tudi za izvedbo humanitarnih misij v revne kraje, kamor je z letalom zaradi pomanjkanja pristajalnih stez težko priti, in ne zgolj kot luksuzno prevozno sredstvo. Na desni fotografiji je sicer prototip 91-metrskega Airlanderja 10, enega največjih obstoječih zrakoplovov. Brinov bo več kot dvakrat daljši. Foto: Reuters

Sergey Brin, soustanovitelj računalniškega velikana Google, predsednik Googlove krovne družbe Alphabet in sedemnajsti najbogatejši človek na svetu, si bo privoščil enega najbolj ekstravagantnih nakupov med vsemi tehnološkimi milijarderji do zdaj. Brin si namreč gradi luksuzen zrakoplov za svoja medcelinska potovanja, ki bo ob dokončanju postal največje tovrstno zračno plovilo na svetu, stal pa ga bo več kot 130 milijonov evrov. 

Larry Page, Sergey Brin, Google Digisvet Kdo sta človeka, ki nam življenje morda krojita bolj kot vsi drugi

Sergey Brin trenutno išče letalske in aeronavtične strokovnjake, ki bi mu sestavili kar 200-metrski zrakoplov, ki ga bo uporabljal kot prestižno zračno "jahto" zase in za svojo družino, je pred kratkim razkril britanski medij Telegraph.

Tudi najmanj izkušenim delavcem ponuja urno postavko v višini skoraj 25 evrov, ne smeta pa jih motiti delo na prostem in na višini. Kot je mogoče videti na poslovnem družbenem omrežju LinkedIn, se je za eno od razpisanih delovnih mest prijavilo že več kot sto oseb.

Sergey Brin je znan po tem, da se je v javnosti v zadnjih letih zelo pogosto pojavljal s pametnimi očali Google Glass, ki sicer veljajo za prodajno polomijo in eno največjih Googlovih napak tega desetletja. Sergey Brin je znan po tem, da se je v javnosti v zadnjih letih zelo pogosto pojavljal s pametnimi očali Google Glass, ki sicer veljajo za prodajno polomijo in eno največjih Googlovih napak tega desetletja. Foto: Reuters

Superjahta valkyrie Avtomoto Izjemno: bo to nova največja jahta na svetu? #foto

Ugibanja, da se soustanovitelj Googla pripravlja na nenavaden in hkrati zelo razkošen nakup, so se prvič začela že leta 2017.

Ameriški mediji so takrat poročali, da bo Brin, ki je sicer velik navdušenec nad vsemi oblikami zrakoplovov, svojega sestavil v enem od hangarjev ameriške vesoljske agencije Nasa. 

To je zrakoplov družbe Goodyear, ki velja za najbolj prepoznavnega na svetu. Zračna ladja, ki jo je naročil Sergey Brin, bo več kot trikrat daljša od Goodyearove. To je zrakoplov družbe Goodyear, ki velja za najbolj prepoznavnega na svetu. Zračna ladja, ki jo je naročil Sergey Brin, bo več kot trikrat daljša od Goodyearove. Foto: Reuters

Google Camp Digisvet Svetovna elita v Italiji: kaj počnejo, ne ve nihče

Sodeč po novih informacijah, ki jih je pridobil medij Telegraph, bo sestavljanje Brinovega zrakoplova v resnici potekalo kar v Silicijevi dolini, in sicer v novem hangarju v neposredni bližini sedeža podjetja Google. Delovno ime projekta gradnje je za zdaj LTA, kar je okrajšava za Lighter Than Air oziroma "lažji od zraka". 

Brinova zračna superjahta bo v dolžino merila 199,9 metra, kar pomeni, da bo ob dokončanju 45 metrov krajša od legendarnega cepelina LZ 129 Hindenburg, a bo še vseeno z naskokom največji tovrsten zrakoplov na svetu.

LZ 129 Hindenburg se je 6. maja 1937 tragično ponesrečil ob prihodu v ZDA. Umrlo je 36 ljudi. Dogodek je pomenil konec obdobja komercialnega prevozništva potnikov z zrakoplovi. LZ 129 Hindenburg se je 6. maja 1937 tragično ponesrečil ob prihodu v ZDA. Umrlo je 36 ljudi. Dogodek je pomenil konec obdobja komercialnega prevozništva potnikov z zrakoplovi. Foto: Wikimedia Commons

Sergeya Brina, ki je s premoženjem v vrednosti 42,8 milijarde evrov sedemnajsti najbogatejši človek na svetu, bo megalomanski nakup stal približno 132 milijonov evrov (150 milijonov ameriških dolarjev).

Zdi se ogromno, a zanj je to pravzaprav drobiž: 132 milijonov evrov namreč predstavlja zgolj 0,3 odstotka vrednosti njegovega celotnega premoženja. 

Larry Page Digisvet Eden od najbogatejših Zemljanov ima neozdravljivo bolezen

Sergey Brin (desno) in Larry Page (levo) Sergey Brin (desno) in Larry Page (levo) Foto: Reuters
Sergey Brin je eden najbogatejših Zemljanov postal zaradi Googla, ki sta ga s prijateljem Larryjem Pageom ustanovila leta 1998. Brin je danes predsednik družbe Alphabet, v katero se je Google prestrukturiral oktobra 2015, Page pa je njen direktor. Larry Page je še za odtenek bogatejši od Brina, njegovo premoženje znaša 43,7 milijarde evrov.

Preberite tudi:

Mirko Tuš Digisvet Obljuba Mirka Tuša, o kateri je govorila vsa Slovenija Mark Zuckerberg Digisvet Pred petnajstimi leti je bil nihče. Danes ima pod sabo tretjino sveta. Predjamski grad, Castle Digisvet Milijoni cenijo delo uspešnega Slovenca, ki ga ne pozna skoraj nihče Paul Le Roux Digisvet Dolgo neznani stric iz ozadja, ki pa za svoje zločine ne bo odgovarjal Damian Merlak Digisvet Hoteli, potovanja in tesle: slovenski kriptomilijonar bogastva ne skriva

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin