SiolNET. Digisvet Novice
1,33

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Še uporabljate Internet Explorer? Čim prej namestite najnovejši nujni popravek!

1,33

termometer

Internet Explorer 9
Najnovejši Microsoftov nujni popravek odpravlja varnostno pomanjkljivost spletnega brskalnika Internet Explorer začenši z devet let staro "devetko". Foto: Reuters

Najnovejši Microsoftov nujni popravek za spletni brskalnik Internet Explorer odpravlja pomanjkljivost, ki jo digitalni kradljivci uporabljajo za oddaljeni prevzem nadzora nad napadenim računalnikom.

Napadalci izkoriščajo to pomanjkljivost za "ugrabitev" spletnega brskalnika, kar jim potem omogoča namestitev dodatne zlonamerne programske opreme. Napad poteka prek spletnih strani, ki skrivajo zlonamerno kodo, pomanjkljivost pa ima že Internet Explorer 9 in vsi novejši.

Težavo je odkril Clement Lecigne, ki je inženir v Googlovi ekipi za analizo groženj.

Računalnik, heker, programer Digisvet Kruta resnica: proizvajalcem zabavne elektronike za računalniško varnost preprosto ni mar

Nujni popravki niso pogosti

Microsoft običajno izdaja popravke v mesečnih ali v nekaterih primerih tedenskih presledkih, a sta resnost pomanjkljivosti in dejstvo, da jo nepridipravi že izkoriščajo, prepričali Microsoft, da so izdali takojšen nujni popravek (česar ne počnejo ravno pogosto).

Internet Explorer uporablja samo še osem odstotkov uporabnikov interneta, navajajo analitiki. Microsoft si namreč že dalj časa prizadeva, da bi čim več uporabnikov prepričal v prehod na svoj novejši spletni brskalnik Edge, obema pa so konkurenca brskalniki drugih razvijalcev, kot so Chrome, Firefox in Opera.

Komentarji

4

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • kzupanc / 25.09.2019. ob 12:26 +1 0

  Kako lahko bluzijo, das je treba prepričati v uporabo drugih brskalnikov. Naj prepričajo programerje spletnih rešitev (vseh najrazličnejših za podjetja), da jih bodo prilagodili drugim brskalnikom - brezplačno za uporabnike, seveda. In naj oni poskrbijo, da bo vse delalo npr. v Edge-u. Idioti! Skupaj s tistimi, ki pišejo % uporabe brez znanja o ozadju. Beda!

  +1 0
 • zorm / 01.10.2019. ob 13:14 0 0

  @KZUPANC Spletne aplikacije in strani so že prilagojene spletnim standardom, težava ni v programju, ampak v tem, da se IE na te standarde požvižga. Rezultat je, da aplikacija deluje v vseh brskalnikih, razen v IE. Inženirji po svetu s(m)o v zadnjem desetletju in več izgubili na desetine milijonov delovnih ur za odpravo napak, ki so bile izključno posledica malomarnosti in nestandardnosti IE-ja.

  0 0
 • spletnaentiteta / 26.09.2019. ob 01:29 0 0

  BOŽO, ko sočasno svetuješ Chrome in odstvetuješ Edge, je jasno, da nimaš pojma, kaj pišeš. Mimogrede, Chrome je izmed vseh brskalnikov daleč največje zlo zate. Pogruntaj, zakaj - imaš možgane.

  0 0
delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin