Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Četrtek,
25. 2. 2016,
14.54

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Samsung Matic Tomšič

Četrtek, 25. 2. 2016, 14.54

6 let, 7 mesecev

Samsungu uspelo nekaj, kar ni še nobenemu proizvajalcu pametnih telefonov

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Spletni portal DisplayMate, eminenca na področju analiz zaslonov pametnih telefonov, piše, da zna novi Samsung Galaxy S7 svetlost zaslona samodejno končno prilagajati tako, kot je treba.

Pametna telefona Galaxy S7 in Galaxy S7 edge, ki ju je Samsung predstavil v nedeljo, se od predhodnikov (S6 in S6 edge) ne razlikujeta preveč, a imata veliko boljši zaslon. Na spletni strani DisplayMate, ki ga ustvarjajo vodilni strokovnjaki za zaslone mobilnih naprav na svetu, so zapisali, da imata nova Samsungova telefona celo najboljša zaslona med vsemi pametnimi telefoni do zdaj.

Te funkcije ni znal res uporabne narediti še noben proizvajalec Glavni dejavnik pri tej veliki trditvi sicer nista najvišja svetlost ali ostrina slike, temveč dejstvo, da zna generacija Galaxy S7 osvetlitev samodejno končno prilagajati tako, da uporabniku nikoli ni v napoto. Pri praktično vseh telefonih do zdaj funkcija samodejnega nastavljanja osvetlitve ni bila bistveno uporabna.

Pogosto se je namreč dogajalo, da je bila slika na zaslonu ali pretemna ali pa presvetla, saj telefoni s senzorji svetlobe niso znali dobro kompenzirati svetlobe v naši okolici. Uporabniki smo se tako zatekali k nastavljanju fiksne ravni osvetlitve, s čimer pa smo, če smo izbrali previsoko vrednost, prispevali k hitrejši porabi baterije.

Kot so zapisali pri DisplayMate, pametnima telefonoma Galaxy S7 in Galaxy S7 edge uspeva najbolje do zdaj. Svetlost sta pravilno oziroma ustrezno nastavila tako v močni sončni svetlobi (blizu maksimalne) kot v skoraj čisti temi (blizu minimalne), pa tudi med uporabo v srednje osvetljeni dvorani, kjer ju je Samsung na predstavitvi v nedeljo kazal novinarjem.

Zaslona Galaxy S7 in Galaxy S7 edge imata tudi sicer najvišjo gostoto slikovnih pik med vsemi pametnimi telefoni do zdaj (577 na palec, izjema je le Sony Xperia Z5 Premium, ki ima zaslon 4K), najvišja svetlost pa je od predhodnikovih intenzivnejša za 24 odstotkov.

Ne spreglejte