SiolNET. Digisvet Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Samsung zapira in odprodaja tovarno zaslonov LCD

3

termometer

A to pravzaprav sploh ni slaba novica za južnokorejski koncern: s tem se namreč pripravljajo na povečano izdelavo zaslonov OLED.

Business Korea poroča, da je Samsung zaprl velik obrat za izdelavo zaslonov LCD v kraju Cheonan na jugu države, saj se želi še bolj usmeriti na izdelavo novih in naprednejših zaslonov OLED. Opremo za izdelavo pete generacije zaslonov LCD iz te tovarne so začeli prodajati drugim proizvajalcem, ki bodo še nekaj časa nadaljevali proizvodnjo zaslonov LCD.

Starost opreme za proizvodnjo v tej tovarni najbrž ne omogoča izdelave velikih zaslonov LCD, temveč le take za prenosnike in druge manjše naprave, po drugi strani pa postajajo zasloni OLED že standard tako za največje televizorje najvišjega razreda kakor tudi za najbolj paradne modele pametnih mobilnih telefonov. Vsekakor pa stara proizvodna oprema še ni (povsem) za staro šaro, kajti zasloni LCD imajo še kakšno leto prihodnosti v napravah nižjega cenovnega razreda. Ti so še vedno velika uspešnica na razvijajočih se trgih, kamor spada mnogo držav z velikim številom prebivalcev.

Samsung bo po tej prodaji, lani so namreč odprodali še eno takšno produkcijsko linijo, še vedno imel tri produkcijske linije za zaslone LCD, a je dokaj verjetno, da bodo tudi te tri v bližnji prihodnosti končale na Kitajskem, kjer povpraševanje po cenejših zaslonih LCD še vedno narašča.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin