SiolNET. Digisvet Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Samsung razvil tehnologijo, ki bo razveselila mnoge uporabnike

4

termometer

Največji proizvajalec pametnih telefonov na svetu je domnevno našel način za podvojitev zmogljivosti in življenjske dobe litij-ionskih baterij, ki jih vgrajuje v svoje mobilne naprave.

Uporabniki bolj zmogljive baterije v praktično vsaki raziskavi uvrščajo na vrh seznama prvin, ki jih želijo videti pri prihodnjih generacijah pametnih telefonov. Proizvajalci jim sicer poskušajo ugoditi, a je težava v tem, da se razvoj litij-ionskih baterij, ki mobilne telefone poganjajo že od 90. let prejšnjega stoletja, z malenkostnimi izboljšavami iz leta v leto premika res po polžje. To velja za baterijsko tehnologijo v potrošniškem segmentu, ki mora biti tudi cenovno učinkovita.

Namesto enega dva dni uporabe? Južnokorejski Samsung je medtem pred dnevi sporočil, da so njegovi strokovnjaki oddelka za nove tehnologije Research and Development našli način za podvojitev zmogljivosti baterij brez spreminjanja njihove velikosti. Natančnejših podrobnosti zaradi zaščite interesov niso izdali, je pa preboj po pisanju Best Mobs povezan s povečanjem slojev grafena, ki prekrivajo silicijevo površino Samsungovih baterij za mobilne naprave.

Slabe novice za tiste, ki so pravkar kupili novega S6 Ni še znano, če bo Samsung novo znanje o izkoristku baterij unovčil že ob neizogibnem jesenskem terminu izidov novih pametnih telefonov, ki je že tradicionalno rezerviran za modele Galaxy Note. Vsekakor nad novico ne bodo najbolj navdušeni tisti, ki so pravkar kupili enega od Samsungovih pomladnih paradnih konjev (Galaxy S6 in S6 Edge). Njuni bateriji namreč delujeta po načelu toplo-hladno, uporabnik, ki na telefonu gleda YouTube in poganja igre, pa se mora navaditi na dnevno priklapljanje polnilca.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin