Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sreda,
1. 4. 2015,
14.39

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 1. 4. 2015, 14.39

6 let, 6 mesecev

Samsung predstavil prvi pametni kuhinjski nož

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nož Galaxy Blade Edge je do 50 odstotkov hitrejši od klasičnih kuhinjskih nožev, ponuja pa tudi vse funkcije pametnega telefona Galaxy S6, je v (prvoaprilskem) sporočilu za javnost zapisal Samsung.

"Prvi pametni nož na svetu, Galaxy BLADE Edge, je namenjen tako navadnim gospodinjstvom kot profesionalnim kuharjem. Odlikujejo ga zelo oster rob in vse funkcije, ki jih najdete na pametnem telefonu Galaxy S6," so se pošalili pri Samsungu. Z revolucionarnim prebojem na področju kulinarične tehnologije naj bi bilo zelenjavo, meso in druga živila mogoče rezati do 50 odstotkov hitreje kot z navadnim kuhinjskim nožem. BLADE Edge naj bi deloval tudi kot brezžični merilec toplote hrane in pripomoček za peko peciva. Kot so še zapisali pri Samsungu, kjer imajo očitno kar dober smisel za humor, se oster rob pametnega noža v napravo skrije, še preden se dotakne uporabnikove kože. Z njim se je tako nemogoče urezati.

Samsung ni edini šaljivec med mobilnimi velikani Enega redkih dni v letu, ko je vlečenje za nos dovoljeno, so izkoristili tudi drugi prebivalci mobilnih planjav. Microsoft je uporabnikom pametnih telefonov Lumia ponudil operacijski sistem MS-DOS Mobile, ki ga je dejansko mogoče namestiti in pognati.

Mednarodni telekomunikacijski operater T-Mobile je sklenitev naročniških razmerij omogočil tudi hišnim ljubljenčkom ameriških uporabnikov njihovih storitev in med vrsticami mimogrede povedal še nekaj krepkih na račun drugih operaterjev, kot sta Verizon in AT&T.

Mobilna storitev za iskanje prenočišč Airbnb naj bi se zaradi sistemske napake izgubila v času in prostoru, zato lahko njeni uporabniki za toplimi posteljami brskajo tudi po prazgodovinskih votlinah, bivališčih starih Rimljanov in srednjeveških gradovih. Več o tem tukaj.

Za češnjo na torti je poskrbel kitajski proizvajalec pametnih telefonov OnePlus, ki je na uradni spletni strani predstavil serijo dronov (brezpilotnih zračnih plovil) z logotipom priljubljenega telefona OnePlus One. Zanka? Zadevo je bilo dejansko mogoče kupiti. Bilo. Omejena zaloga 20-evrskih propelerskih letalc na daljinsko upravljanje je namreč pošla v nekaj urah.

Ne spreglejte